DHK U18: Ütős évkezdet

Ifi csapatunk az idén először csütörtökön este lépett a jégre. Ellenfelünk, a KMH SE a találkozó előtt a tabella 7. helyét foglalta el, míg a mieink az 5. helyen tanyáztak, a vetélytárshoz képest 14 pontos előnnyel.

0

123224889_2715939721981617_3233301781157055326_o-300x225 DHK U18: Ütős évkezdetFotó: DHK

A mieink jól álltak bele a meccsbe, a 7. percben Aranyos megszerezte az első találatunkat. Még ugyanebben a minutumban emberelőnybe kerültünk, de a fórt nem tudtuk gólra váltani. A 14. percben Ördögöt állították ki, ám a hátrányban jó rombolt a mieink védelme. 10 másodperccel a harmad vége előtt Bartis átadásából Kovács Kristóf növelte az előnyünket. Az első etap során a mezőnyben még próbálkozott a hazai csapat, de a játék képe meggyőző debreceni fölényt mutatott.

A 2. játékrész elején a vendégcsapat háromszor, a KMH kétszer játszhatott emberelőnyben, szaggatottá vált a mérkőzés. A 37. perc elején Szeidl révén szépítettek a fővárosiak, de gyorsan visszaállítottuk a kétgólos különbséget. 37.21-nél Révész Levente vágta be Váraljai Ádám passzát, majd az 39. percben ismét csak ő volt eredményes. A 2. harmadban végig komoly fölényben hokiztak a mieink, 3-10 volt a kaput eltaláló lövések aránya.

A 3. etapra a hazai gárda elkészült az erejével; Aranyos nyitotta ki a gólzsákot, onnantól kezdve egyre-másra jöttek a debreceni találatok. Az 52. perc elején Aranyos Attila emberelőnyből növelte a mieink előnyét, ő maga pedig mesterhármast jegyzett. Az 55. percben Szeferinkin is beköszönt 5 a 4 ellen. Az utolsó percben teljesen összeomlott a KMH védekezése, pár másodperces eltéréssel három gólt szereztünk Révész LeventeAranyos, illetve Kovács Kristóf jóvoltából.

KMH SE – Debreceni HK 1-10 (0-2, 1-2, 0-6)
Gólszerzők:
 Szeidl, illetve Aranyos (4), Révész L.(3), Kovács Kr.(2) és Szeferinkin

Máthé Csaba: Egy hónapja játszottunk utoljára tétmérkőzést, így nagy izgalommal vártuk, hogy mennyi maradt bennünk fizikailag, mennyit vettek ki belőlünk az ünnepek, de már az első percekben látszott a játékosokon, hogy éhesek a sikerre. Sokat korcsolyáztunk, mi irányítottuk a mérkőzést, több helyzetet dolgoztunk ki, így az első harmadban 2 gólos előnyre tettünk szert. A szünetben pontosítottunk egy pár részletet, majd újra sikerült két gólt lőni, bár elfutásból kaptunk is egyet. Minden edző álma, hogy úgy játsszon a csapata, ahogyan mi tettük ezután; szebbnél szebb gólokat lőttünk, öröm volt nézni a játékosokat, ahogyan kipasszolták az ellenfelet és befejezték a támadásokat. A 3. harmadban 6 gólt lőttünk, de összességében nem a gólok száma, hanem a mutatott játék miatt vagyok büszke rájuk. Bízom benne, hogy az FTC elleni mérkőzésre is sikerül bőven átvinni a játékból és a mentalitásból egyaránt.