Takács Dániel Debrecenben talált otthonra

A DEAC gyógytornásza, Takács Dániel tízedik szezonját tölti a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatánál. 2010-ben még játékosként került az együtteshez, de öt éve már a szakosztály szakmai stábjának a tagja.

0

takacs-daniel-gyogytornasz-1-300x179 Takács Dániel Debrecenben talált otthonraFotó: deac.hu

Az egykori debreceni közönségkedvenc tökéletes példakép lehet minden fiatal debreceni kosaras számára. Tagja volt az összes korosztályos válogatottnak, az Európa-bajnokságokon pedig csapatkapitányként ölthette magára a címeres mezt. Egyedülálló módon hat (!) Országos Diákolimpia győzelmet szerzett a Tóth Árpád Gimnáziummal, és vezére volt a 2004-ben U18-as bajnokságot nyerő gárdának is. Egy év amerikai kitérő kivételével tagja volt a létező összes cívisvárosi kosárlabdacsapnak, jópár sikeres A-csoportos és másodosztályú szezon van a háta mögött.

A debreceni kosárlabdázás hagyományainak megfelelően a tanulás is mindig fontos szerepet töltött be az életében, a Debreceni Egyetemen szerzett diplomái mellett rengeteg hazai és külföldi továbbképzést végzett el, melynek köszönhetően a régió egyik legelismertebb sportrehabilitációs szakemberévé vált. Jelenleg a DEAC elsőosztályú kosárlabdacsapatának gyógytornásza, valamint a DVSC-DLA rehabilitációs csoportvezetője.

A szakemberrel készített videóban kiderül, hogy hogyan kezdett kosárlabdázni, monori születésüként hogyan talált Debrecenben otthonra, hogy egyeztette össze a profi sportot a tanulmányaival, de azt is elárulta, miként vált számára hivatássá a gyógytornász szakma.