Röplabda: Győztes pécsi túrán vannak túl az Eötvös-lányok

A felnőtt női röplabda NBI rájátszásában a Jászberény elleni győzelem és a Budaörs elleni vereség után szombaton délután a DSZC-Eötvös DSE Derecske Pécsett vendégszerepelt.

0

Pécs-elleni-győzelem-után-300x200 Röplabda: Győztes pécsi túrán vannak túl az Eötvös-lányok

A mérkőzés elején kétpontos előnyt szereztek a vendégek, amelyet a PTE-PEAC 5:2-re megfordított. Ezután többnyire Vaida Beáta támadásaival 8:8-nál kiegyenlítettek a hajdúságiak, de a baranyaiak ismét hárompontos előnyre tettek szert, amelyet aztán ismét ledolgoztak Takács D. Orsolyáék. A szett hátralévő részében izgalmas játék alakult ki, felváltva vezettek a csapatok, majd a harmadik játszmalabdájukat értékesítve vezetést szereztek a házigazdák.

A második játékrész elején nagyon összeszedetten játszottak Béni Kittiék, 0:5-nél már hazai időkérést kényszerítettek ki. Bár a játszma közepén két pontra felzárkóztak Duduka Inezék, az „eötvösös” lányok sokkal kevesebb hibát vétettek, mint előzőleg és megnyugtató különbséggel egyenlítettek.

A harmadik szett elején – valószínűleg a teremben tapasztalható szokatlan melegnek is köszönhetően – mindkét oldalon voltak rontott nyitások és támadások is. A középjátékig szoros volt az eredmény, 11:9-re még a pécsiek vezettek, de aztán egy hazai hiba után Fehér Anna Ditta került a nyitóhelyre. Először egy ász nyitással kiegyenlítettek a debreceniek, majd egy hibás feladás után 11:12-nél hazai időkérés következett. Aztán az a furcsa dolog történt, hogy 11:20-ig csak vendégpontok következtek, annak ellenére, hogy a PTE-PEAC közben ismét időt kért és cserélt is. Ebben a szakaszban szemre is tetszetősen játszottak Máté Grétáék, a csapat minden tagja eredményes volt és ismét sikerült nagy különbséggel győzniük.

A negyedik játszma is a játékrész közepéig volt szoros, ezután fokozatosan elhúztak Tóth Kingáék, végül Victoria P. Young életerős centertámadásával győztek és szerezték meg a nagyon értékes három pontot.

PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE Derecske 1:3 (25- 16, -15, -16)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Takács D Orsolya, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young

Cserék: Fehérvári Vivien (liberó), Béni Kitti

Edző: Szombathy András

Az NB I-es felnőtt csapat legközelebb április 3-án (szombaton) 17 órától Jászberényben játszik.