Kétgólos vereséget szenvedett a DVSC a Dorogtól

Az 52 percig emberelőnyben futballozó Dorog a második félidőben, kihasználva a létszámfölényt, kétszer is bevette Gróf kapuját és otthon tartotta a pontokat.

0

20210407_Dorog-DVSC_akcio_Foto_-_Torok_Attila_4_960px-300x225 Kétgólos vereséget szenvedett a DVSC a DorogtólFotó: Török Attila

A vasárnapi, Soroksár elleni győzelem után, hétközi mérkőzés várt a Vasutasra, szerdán a Dorog otthonába látogattak Grófék. A debreceni gárda három pontért utazott a bányászvárosba, mely begyűjtése, ismerve az erőviszonyokat, nem volt szabad, hogy problémát jelentsen a piros-fehéreknek. A szakmai stáb hat helyen változtatott a vasárnapi csapathoz képest, Bévárdi, Korhut, Dzsudzsák, Pintér, Bódi és Szécsi ezúttal a kispadon foglaltak helyett, helyettük Kusnyír, Ferenczi, Haris, Bényei, Sós és Bárány lépett pályára a kezdő tizenegyben.

Debreceni helyzettel kezdődött a mérkőzés, egy szélről érkező beadást Ugrai fejelt kapura, Borsonak nyújtóznia kellett, hogy szögletre tolja a léc alá tartó labdát. Válaszul a Dorog vezetett egy gyors kontrát, melyet lövéssel fejeztek be, de Beliczky próbálkozását blokkolta Pávkovics. A piros-fehérek irányították a játékot, időnként beszorították kapuja elé a hazaiakat, de igazán veszélyes helyzet nem lehetett feljegyezni. A Dorog időnként feltolta a védekezését, már saját térfelén próbálták megakasztani a debreceni támadásépítéseket. A 12. percben egy kósza ellentámadás végén Kanalos vette célba a bal alsót, de lövése nem talált kaput. A játékrész közepére, bár a vendégek birtokolták többet a labdát, kiegyenlítődött a játék, a Dorog is egyre többször eljutottak Gróf kapujáig. A 25. percben Zuigébert állította meg szabálytalanul Kusnyír, amit a játékvezető sárgával jutalmazott. Eseménytelenül teltek a percek, főként a mezőnyben pattogott a labda, a hálóőröknek elvétve akadt dolga. A 35. percig kellet az újabb helyzetig, Ugrai 18 méteres, bal alsóba tartó lövését védte a dorogi cerberus. A 38. percben megfogyatkozott a DVSC: Kusnyír, megkapta második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. Tíz emberrel is a hajdúságiak támadtak többet, viszont helyzetet nem sikerült kialakítani, így gól nélkül ért véget az első játékrész.

Szünetben hármat cserélt a DVSC szakvezetője, Bényei, Sós és Bárány helyett Bódi, Bévárdi és Szécsi futott ki a pályára a második félidőre. Az emberhátrányban lévő piros-fehérek kezdtek aktívabban, viszont az első helyzettel kecsegtető lehetőség hazai oldalon adódott, de a jó helyről elvégzett szabadrúgást Kanalos csúnyán fölé rúgta. Az 56. percben Zuigéber lőtt félfordulatból, a labda egy méterrel suhant el a felső léc fölött. Nem sokra rá Szécsi próbálkozott, de Borsos könnyedén hárította a lapos, nem túl erős lövést. Egykor a grundon úgy szólt a szabály, három szöglet tizenegyes, ez alapján a Loki legalább egy büntetőt rúghatott volna, pár percen belül négyet is elvégezhetett, a kapura viszont egyik sem jelentett veszélyt. A cívisvárosiak játszottak fölényben, ez viszont meddő volt, helyzetekben nem mutatkozott meg. A 67. percben egy gyors támadás végén Szécsi az ötös sarkáról próbálkozott, de lövése célt tévesztett. A 71. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Dorog: Szedlár szélről belőtt labdáját a kőzépen érkező Kanalos rúgta a bal alsóba (1:0). A debreceni kispad reagált a hátrányra, Vargát Dzsudzsák váltotta. A 79. minutumban kis híján eldöntötték a mérkőzést a hazaiak: Zuigéber vezette egy az egyben Grófra a labdát, de nem tudott túljárni a debreceni cerberus eszén. A hajdúságiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, teljesen beszorították a hazaiakat kapujuk elé. Tischler ledolgozhatta volna a hátrányt, de Dzsudzsák beadása után centikkel fölé fejelt. Jött azonnal a hazai válasz, egy gyors támadás végén Rjaskó lövése kerülte el nem sokkal Gróf kapuját. Az utolsó percekben pörögtek az események, ezúttal Borsosnak akadt dolga Szécsi lövésénél. A vendéglátók teljesen megszállták kapujuk előterét, próbálták foggal-körömmel védeni az egygólos előnyüket, tették mindezt sikerrel. Teljesen kinyílt a Debrecen, ez kedvezett a dorogi kontráknak, mely eredményre is vezetett, a 96. percen Szerencsi lőtt a jobb alsóba.

Merkantil Bank Liga 31. forduló

Dorog – DVSC: 2:0 (0:0)

Dorog: Borsos – Belényesi, Nagyházi (Szedlár 64’), Kárász, Papp M. – Rjasko – Zuigéber (Nyíri 81’), Beliczky (Csillag 53’), Berkó, Girsik (Tomás 64’) – Kanalos (Szerencsi 81’)

Vezetőedző: Fenyvesi László

DVSC: Gróf – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Haris (Bódi 46’), Varga (Dzsudzsák 72’), Bényei (Bévárdi 46’), Sós – Ugrai (Tischler 80’), Bárány (Szécsi 46’)

Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerzők: Kanalos 71’, Szerencsi 96’

Kiállítva: Kusnyír 38’

KZT