Szoros meccsen maradt alul a DEAC a Vasas ellen

A Debreceni Egyetem labdarúgó csapata egygólos vereséget szenvedett a listavezető Vasastól, a Merkantil Bank Liga 31. játéknapján rendezett találkozón.

0

170354965_322991722577029_1722785862704895820_n-300x183 Szoros meccsen maradt alul a DEAC a Vasas ellenFotó: Égerházi Péter

Minden bizonnyal a legnehezebb hazai mérkőzések egyike várt a Debreceni Egyetem labdarúgóira szerda délután az NB II 31. fordulójában a Vasas ellen. Sándor Tamás egy nappal a találkozó előtt csak tizenkét játékosnak – melyből kettő kapus volt – vezényelt edzést az Egyetemi Sporttelepen, szerdára ugyan sikerült tizenhét fősre duzzasztani a keretet, de ha van most nehéz helyzetben csapat a bajnokságban, akkor az a DEAC. Minden nehézség ellenére mind a vezetőedző, mind pedig Spitzmüller István csapatkapitány nyíltsisakos küzdelemre számított a mérkőzést megelőzően, és való igaz, küzdésből nem volt hiány az összecsapáson.

Kisebb meglepetésre óriási debreceni helyzettel indult a mérkőzés, Rezes csapott le egy eladott labdára a második percben, szinte egy az egyben vezethette Jova kapujára a labdát, de a Vasas hálóőrje leért a debreceni támadó lövésére. Az első negyedóra kifejezetten lendületes, jó játékot hozott, egyik tizenhatostól nyargaltak a másikig a felek. A következő lehetőség is a hazaiak előtt adódott, Kenderesi küzdött nagyot a labdáért, huszonöt méterre a kaputól szabálytalankodtak vele szemben. Rezes állt a labda mögé, lapos lövéssel próbálta megtréfálni a vasas kapuvédőjét, aki azonban magabiztosan hárított. Az álmos kezdés után egyre inkább éledezett a Vasas, Hidi és Feczesin is célba vette Zöldesi portáját. A DEAC minél kevesebb passzból próbált átjutni ellenfele térfelére, míg a budapestiek gyors passzokkal operáltak, és minden kínálkozó lehetőséget megragadtak a lövésre. A második tíz perc kevésbé volt látványos, mint az első, kemény párharcok és ívelések jellemezték a játékot. Mindenképp dicséri a hazaiakat, hogy az első félórában nem jutott el ziccerig a Vasas. A mérkőzésen gyakorlatilag jobbhátvédet játszó Kundráknak volt egy-egy tetszetős megindulása is, de ahogy haladtunk előre az időben, annál kevesebbet birtokolták a hazaiak a labdát.

A 33. percben megtörte a gólcsendet a vendég gárda, Radó harcolt ki szabadrúgást, melyet Pekár kanyarított középre, Viczián megelőzte a védőjét és fejjel a kapu bal alsó sarkába juttatta a labdát, Zöldesi hiába repült nem védhetett. Nem sokkal a vezetés megszerzése után kényszerű cseréhez kellett folyamodnia a vendégek mesterének, Feczesin Róbert fájlalta a bal lábát, a helyére Vernes érkezett. A vezetés megszerzése után fokozták a nyomást a piros-kékek, csak elvétve került a hajdúságiakhoz a játékszer, de amikor náluk volt, akkor sem tudtak vele igazán mihez kezdeni, rendszerint technikai hiba vagy eladott labda lett a hazai labdatartás vége.

Érdekes közjátékkal indult a második játékrész, történt ugyanis, hogy Papp Ferenc debreceni középhátvéd meze elszakadt, és mivel nem volt kéznél másik 3-as, így a hiányzó csapattárs, Nikitscher Tamás 66-os számú dresszét öltötte magára. Sándor Tamás egy helyen változtatott a szünetben, Kenderesi helyére Sidibe érkezett, akinek beállása egyértelműen jót tett a játéknak, egy perc alatt több jó megmozdulása volt, mint számos csapattársának összesen. A második játékrészben kényelmesen játszott a Vasas, csak ímmel-ámmal támadgattak, a pályán történtek leginkább állóháborúra emlékeztettek. A 68. percben úgy tűnt egyenlíthetnek a fehér mezesek, Kiss passzából Székely hét méterről üresen lőhetett, de még csak a kaput sem sikerült eltalálnia a debreceni támadónak. A 78. percben Radó lövését védte kapufára Züldesi. Öt perccel a vége előtt egy kapu előtti kavarodás után Sidibe elé pattant a labda, de kapura tett labdáját Otigba a gólvonalról vágta ki. Az ellentámadásból a vendégek vezettek veszélyes támadást, Vernes lövését óriási bravúrral hárította Zöldesi. Maradt az egygólos különbség, az őszi 4-1 sikere után ezúttal csupán egy találattal kellett beérnie Schindler Szabolcs csapatának.

Merkantil Bank Liga 31. forduló

DEAC–Vasas 0–1 (0–1)

DEAC: Zöldesi – Székely D., Bényei B., Zachán, Papp F., Kundrák – Spitzmüller, Nagy K., Rezes (Kertész 76′) –Kiss B., Kenderesi (Sidibe 46′)

Vezetőedző: Sándor Tamás

Vasas: Jova – Terbe, Otigba, Viczián, Tóth B. – Hidi M., Hinora (Birtalan 75′), Szatmári L. – Pekár, Feczesin (Vernes 38′), Radó

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Viczián (33.)

U.Á.