Röplabda: Győzelmével az ötödik helyen zárta első NB-I-es szezonját az Eötvös

A felnőtt női röplabda NBI rájátszásának utolsó fordulójában pénteken délután a DSZC-Eötvös DSE Derecske a PTE-PEAC csapatát fogadta.

0

kep-300x200 Röplabda: Győzelmével az ötödik helyen zárta első NB-I-es szezonját az Eötvös

A dél-dunántúliak ellen a találkozó kezdetéig háromszor mérkőztek meg Máté Grétáék, egyszer szettveszteség nélkül, míg kétszer 3:1 arányban győztek. A hajdúságiak már két fordulóval korábban bebiztosították jövő évi NBI-es tagságukat.

Ezúttal a DSZC-Eötvös DSE Derecske kezdőcsapatában Pálfi Kitti és Fehérvári Vivien személyében két olyan gimnazista is helyet kapott, akik a Debreceni Szakképzési Centrum tanulói.

A mérkőzés elején négypontos előnyt szereztek a vendégek, sőt 1:6-nál már 5 ponttal is vezettek. Ezután szép lassan felzárkóztak Béni Kittiáék, és a csapatkapitány, Fehér Anna Ditta ász nyitásával 8:8-nál kiegyenlítettek. Az egyenlítés után is megmaradt a hazai csapat lendülete és eredményes sáncokkal és támadásokkal megnyugtató különbséggel nyertek.

A második játszmában sokat hibáztak a házigazdák, a baranyaiak viszont egyre inkább belelendültek és egyenlítettek.

A harmadik szettben 9:9-ig szoros volt az eredmény, de aztán főleg Victoria P. Young, Máté Gréta és Tóth Kinga támadásaival ismét előnyt szerzett a DSZC-Eötvös DSE Derecske.

A negyedik játékrész ismét hazai hibákkal és vendégpontokkal kezdődött. Ez a tendencia egészen a döntő szettig tartott, a hajdúsági játékosok többek között öt nyitást is rontottak ebben a szettben.

A rövidített játszma végre derecskei pontokkal kezdődött, de a PTE-PEAC ismét feltámadt és 8-nál már ők vezettek. A térfélcsere után azonban már csak hajdúsági pontok születtek, így Takács D. Orsolyáék győzelemmel fejezték be az idei pontvadászatot.

DSZC-Eötvös DSE Derecske – PTE-PEAC 3:2 (15, -19, 16, -16, 8)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Pálfi Kitti, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young

Cserék: Fehérvári Vivien (liberó), Papp Csenge (libero), Takács D Orsolya, Béni Kitti, Korompay Zsuzsanna

Edző: Szombathy András

Az NB I-es felnőtt csapat a bajnokság során 11 alkalommal győzött és csupán hét vereséget szenvedett, így az NBI ötödik helyén zárta a szezont.

A mérkőzés az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=doqqTs0R8nI&ab_channel=E%C3%B6tv%C3%B6sDSEdebrecenir%C3%B6plabdacsapat