Vízilabda: Nem borult a papírforma

Habár a papírforma nem borult, alaposan megnehezítette a negyedik helyen álló BVSC dolgát a DVSE. Együttesünk a rossz kezdés után összekapta magát és végig méltó ellenfele volt az egészen más célokért küzdő zuglóiaknak.

0

DSC-42-768x509-300x199 Vízilabda: Nem borult a papírformaFotó: Rácz Eszter Anna

Két gyors vendég találattal indult a mérkőzés, melyet a következő két debreceni támadásból kiegyenlített a házigazda. Macsi Martin lőtte az első hazai találatot, majd a csapatkapitány Süveges Máté is betalált. Takács Kristóf góljával 3-3 volt az állás, ezt követően azonban ellépett ellenfelétől a BVSC. Lőttek zsinórban négyet, kis ízelítőt adva valódi erejükről (3-7).

A második játékrészben végleg megérkezett a mérkőzésbe Miroslav Bajin együttese. A játékosok beleálltak a sokszor a durvaság határát súroló, kőkemény vízilabdába és egyenrangú ellenfelei voltak a zuglóiaknak. Az elszánt játék gólokban is megmutatkozott: Takács Kristóf akcióból, Macsi Martin pedig előnyből volt eredményes. A BVSC őrizte 3-4 gólos előnyét, de a hazaiak ott lihegtek a nyakukon és nem hagyták, hogy ellépjen a vendég csapat. Krasznai Bendegúz, majd ismét Macsi Martin növelte a debreceni gólok számát. Félőben 10-7-re vezetett Kemény Kristóf együttese, a negyedet viszont a hazaiak nyerték 4-3-ra.

A harmadik nyolc perc kiegyenlített játékot hozott, amely a gólok elosztásán is megmutatkozott. Négyet lőttek a vendégek, ahogy a mieink is. Zsilák László távoli bombával köszönt be, majd Nagy Norbert percei következtek, aki két támadásból két káprázatos centergólt szerzett. A negyed végén Macsi Martin értékesítette a Smitula Gergő által kiharcolt büntetőt, így a záró felvonás előtt továbbra is lőtávolban volt a DVSE (11-14).

Az utolsó negyedben aztán a hat gólig jutó Pásztor Mátyás vezetésével néhány perc alatt eldöntötte az érdemi kérdéseket a BVSC. A vendégek jól bírták a végéig erővel, de a hatalmas energiákat megmozgató hazaiak kétszer így is be tudták venni Györke kapuját. Smitula Gergő centerből szerzett látványos gólt, az utolsó DVSE – találat pedig Bodoróczki Tamás nevéhez fűződött. Gólzáporos mérkőzésen végül 20-13-ra győzött a BVSC. Habár a vendégek győzelme igazán egyszer sem forgott kockán, 13 gólt dobni egy ilyen erős csapat ellen ugyan megsüvegelendő.

E.ON férfi OB I, 28. forduló

DVSE – BVSC Zugló 13-20 (3-7, 4-3, 4-4, 2-6)

Gólszerzők: Macsi M. 4, Takács 2, Nagy N. 2, Süveges, Zsilák, Krasznai, Smitula, Bodoróczki ill. Pásztor 6, Gyárfás 2, Csapó 2, Nagy M. 2, Mészáros M. 2, Mészáros Cs., Irmes, Ágh, Batizi, Tátrai