Szépségdíjas gólokkal nyert Győrben a DVSC

A négy szerzett gól három pontot ért a győri éjszakában, Bódi Ádám, Ugrai Roland, Szécsi Márk és Bárány Donát is pompás támadás végén mattolta az ETO védelmét, a hazaiaknak pedig csupán kétszer volt válaszuk.

0

GyUri_ETO-DVSC_foto_Kisalfold_Huszar_Gabor4_960px-e1618773501429-300x203 Szépségdíjas gólokkal nyert Győrben a DVSCFotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Az időjáráshoz hasonlóan kifejezetten szeszélyes eleddig a DVSC másodosztályú labdarúgócsapatának áprilisi teljesítménye, győzelemből, döntetlenből és vereségből is egy szerepel a mieink neve mellett ebben a hónapban. Utóbbit a Dorog ellen szenvedte el a debreceni alakulat, ami abból a szempontból különösen aggasztó, hogy a hátralévő fordulókban több kiesőjelölt ellen kellene pontokat gyűjtenünk, vasárnap este azonban még egy tipikus középcsapat, a szintén hektikusan szereplő ETO FC Győr volt az ellenfél. Dobos Barna kinevezése óta még veretlen a Rába-parti gárda, amely több nagyhallal is kibabrált már, így a mieink sem számíthattak könnyű mérkőzésre vasárnap este.

A vendég DVSC lépett fel kezdeményezőbben, Pintér Ádám remek cselsorozatát követően alig fél perccel a kezdő sípszó után jó helyről végezhettünk el szabadrúgást, de druszája, Bódi Ádám tekerése elkerülte a kaput. Nem sokkal később, Kinyik lekészítéséből ismét Bódi vállalkozott lövésre, ami sajnos csupán a kapu mögött magasodó szálloda ablakaira volt veszélyes. Debreceni szögletekből nem volt hiány, s Dzsudzsák sarokrúgását követően Varga József már közelebb állt a gólhoz, de közeli fejese elszállta a keresztléc felett, majd Kinyik bólintása egy hátvéden változtatott irányt. A győriek a biztos védekezésre alapozva mélységi indításokkal operáltak, az ívelések többnyire a korábbi válogatott Priskin Tamást keresték, akire külön ügyeltek a vendégek védői. A mieink hiába próbálkoztak hasonlóval, a hórihorgas hazai bekkek rendre megnyerték a fejpárbajokat, így maradtak az átlövések, félóra elteltével már távolabbról is bátran kísérleteztek támadóink. Bévárdi próbálkozása még elszállt a bal felső sarok mellett, ám Ugrai lekészítését követően Bódi már pontosabban célzott, kiváló középpályásunk húsz méterről, jobbal elemi erejű lövést zúdított a keresztléc alá. Az előny birtokában sem vált defenzívebbé a DVSC játéka, továbbra is a győriek térfelén pattogott a labda, s a második találat sem váratott sokat magára, Dzsudzsák tanári indítását követően Ugrai elfektette Kovácsot, majd Lipták szorításában a kapu bal oldalába tekert. A játékrész hajrájában magára talált az ETO, Szimcso lövését Dzsudzsák blokkolta, Vitális lecsúszott beadását Grófnak kellett kitolnia a léc alól, majd Vukaszovics kapáslövésénél kellett bravúrral hárítania a debreceni kapusnak. A túloldalon Pintér lekészítését követően Ugrai duplázhatott volna, de fölé lőtt, így maradt a kétgólos vendégelőny a szünetre.

A második játékrész kabaréba illő góllal kezdődött, ám inkább sírni támadt kedvünk, mint nevetni, a Loki védői ugyanis addig-addig passzolgattak hátul, míg Pávkovicsot meg nem támadta a szünetben beállt Vankó Imre, aki köszönte szépen, s megszerezte a hazaiak szépítő találatát. A semmiből jött találat után kissé visszaesett az iram, leült a mérkőzés, a kapuk nem forogtak veszélyben, ám az egygólos előny birtokában cseppet sem nyugodhattunk meg – elég csak a legutóbbi, Nyíregyháza elleni rangadóra gondolni. Mindkét mester cserékkel próbálta felrázni csapatát, de a győriek szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Gróf kapujára, míg a túloldalon szépen lassan megérkeztek a helyzetek, Ugrai közeli lövését bravúrral védte Ruisz, majd a szöglet után Kinyik lapos próbálkozása suhant el keresztbe a kapu előtt. Többet birtokolta a labdát és pontosabban futballozott a DVSC, amely tíz perccel a rendes játékidő vége előtt visszaállította a kétgólos különbséget, a mintaszerű akció Varga indításával kezdődött, Bárány remek testcselével, majd beadásával folytatódott és az érkező Szécsi térdelős találatával zárult. Ekkor olybá tűnt, hogy eldőlt a három pont sorsa, ám Vankó szabadrúgását követően Pávkovicsot szabálytalannak látta a játékvezető, a megítélt tizenegyest pedig a sértett Priskin Tamás higgadtan értékesítette. Az utolsó percekben próbálta fokozni a nyomást az ETO, ám újabb gólt a DVSC szerzett, a két cserejátékos, Baráth Péter és Bárány Donát összjátéka végén utóbbi állította be a 4–2-es végeredményt. Győzelmével csapatunk megőrizte második helyét a tabellán, lemaradásunk mindössze egyetlen pont az éllovas Vasas mögött.

Labdarúgó NB II, 33. forduló

ETO FC Győr – DVSC 2–4 (0–2)

DVSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Korhut – Varga J., Dzsudzsák, Pintér Á. (Baráth P. 88′) – Ugrai (Bárány 69′), Szécsi, Bódi

Gólszerzők: Bódi 33′, Ugrai 41′, Szécsi 81′, Bárány 93′

P.G.