Dupláztak a Gladiátorok

Már a második negyedben kialakult a végeredmény. A DEAC Gladiators védelme brillírozott, a támadójáték viszont sokszor akadozott.

0

DSC_0605-scaled-2048x1339-300x196 Dupláztak a GladiátorokFotó: Makranczi László/DEAC

Egyre jobban közelített a nyár, ami már Dabason is érezhető volt az időjáráson. A forróság mellett egy kis szellő nehezítette a rúgók és az irányítók dolgát. Kezdő irányítóként az ifjú, és kevés rutinnal rendelkező Demkó Balázsra hárult nagy felelősség a meccsen, de mellette bemutatkozott a csapatban Roman Boguslavskyi, illetve Pawel Lesiv.

A találkozó nagyon fontos volt a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának ugyanis a keleti csoportban a rájátszásba jutás miatt a közvetlen riválisokat is le kellett győzni. Már az első negyedben lehetett érezni, hogy egy taktikai párharcot vív majd a két alakulat. Ám a debreceniek védelme jól állta a sarat. Demkó több jó passz adott, ám nagy hangsúlyt kapott a futójáték is Boguslavsky és Lesiv csatlakozásával. Mégis a dabasi defense keményen állta a rohamokat. Az első játékrész végén Panykó Patrik szerzett labdát egy punt után, ami ideális mezőnypozícióba hozta a gladiátorokat. Ezt pedig a DEAC kihasználta a második negyedben. A remek formában játszó Horai Krisztián elkapásával vezetéshez jutott a Gladiators, majd a kétpontos kísérletet Roják Richárd megfutotta (0-8). Ezután a Sparksnak is voltak jó megmozdulásai, de Toronyai Dávid többször megnehezítette az elkapók dolgát, végül Fülep Csaba egy interceptiont is szerzett. Szépen lopta a yardokat a DEAC futójátékának köszönhetően, de a végén lejárt az idő. Így hiába jártak a cívisvárosiak közel a pontszerző területhez, nem sikerült növelniük előnyüket.

A második félidőben folytatódott a taktikai párharc. A Gladiatorsnél Demkó Balázs átadásait többször a futójáték váltotta. Annak ellenére, hogy a második félidőben Ferentzi Márknak és Tóbi Ádámnak is volt egy-egy interceptionje, egyiket sem tudta kihasználni a hazai gárda köszönhetően a debreceni defensenek. Az utolsó játékrészben Mihalik György majdnem megszerzett egy passzt, míg Kis Lórántnak sackje is volt. Bár a találkozón mindkét csapat sokat hibázott, végül a parádésan teljesítő DEAC-védelem megtartotta az egy labdabirtoklásnyi előnyt: 0-8!

„A defense teljesítette azt, amit kértünk tőle, tehát nulla ponton tartotta a nem gyenge játékerőt képviselő Dabast. Az offense annak ellenére, hogy nem szerzett túl sok pontot rengeteg időt töltött a pályán. Sokat próbáltunk támaszkodni a futójátékra, illetve azért Demkó Balázsnak is még szoknia kell ezt a környezetet. Amellett viszont nem mehetünk el, hogy sok büntetést kaptunk. Ma is érezhető volt azonban a srácokon, hogy nyerni akartak” – értékelte a találkozót Gyarmati Ottó vezetőedző.

A DEAC Gladiators legközelebb május 29-én, szombaton a bajnoki címre is esélyes Miskolc AFT-t fogadja.