Kosárlabda: Indul a bronzcsata

A DEAC férfi kosárlabdázói a Szegeddel mérkőznek meg a bajnoki bronzéremért, miután az elődöntőben összesítésben 3-1-re alulmaradtak a Szolnoki Olajjal szemben.

0

deac-szedeak75-300x200 Kosárlabda: Indul a bronzcsataFotó: deac.hu

A bronzcsata első felvonására Szegeden kerül sor május 15-én, szombaton. A mérkőzést 18 órától élőben követhetik a MindiGo Sporton. A harmadik helyért, s egyben a nemzetközi kupaindulásért vívott párharc előtt a Szedeák alelnökét, Méhes Gábor sportriportert, kommentátort kérdeztük az esélyekről.

„Egészen biztosan izgalmas párharc lesz. Nyilván a mieinkben benne van, hogy idén három tétmeccset is játszottunk a DEAC-cal, és mind háromszor kikaptunk. A Debrecen az egyetlen csapat, melyet ebben a szezonban nem tudott megverni a Szedeák. Biztos vagyok abban, hogy mind a két csapat nagyon motivált lesz, hajtja a feleket, hogy érmet szerezhetnek a bajnokság végén, illetve a nemzetközi kupaindulás esélye. Nagyon fontos tényező lesz, hogy melyik együttesből vett ki többet az elődöntős párharc. Nyilván nem fognak egymásnak újat mutatni a felek, erre szokták mondani, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni. Mindhárom egymás elleni meccsen volt egy-egy kiemelkedő teljesítmény, most is ez jelentheti a különbséget.”

A DEAC kosárlabda csapata már így is történelmi szezont fut, egy esetleges éremmel azonban felteheti a koronát idei teljesítményére Kovács Adrián gárdája.

Naturex-SZTE Szedeák – DEAC

05.15. 18:00 Szeged, Városi Sportcsarnok

U.Á.