Darts: Debreceni GP győzelem

Érden került megrendezésre május 29-én a Magyar Darts Szövetség által kiírt Dreher Hungarian Grand Prix DIDO országos verseny, melynek különlegessége volt, hogy nem csak a legek végén kellett megdobni a szükséges duplát, hanem a legek elején is ezen szektorok közül kellett eltalálni egyet ahhoz, hogy megindulhasson a pontcsökkentés.

0

image0-300x170 Darts: Debreceni GP győzelem

A debreceni Arany Bikák Darts Sportegyesületet négy játékos képviselte ezen a rangos tornán, a sors fintorának köszönhetően, mind a négyen egy ágra kerültek. A román válogatottat is erősítő Kádár László az első két körben csapattársaival mérkőzött meg, elsőként a szintén az Arany Bikák DSE-t erősítő Dzsunyák Jánost, majd Holbach Istvánt eliminálta a tornáról. A legjobb 32 között, valamint innentől egészen a döntőig sorra búcsúztatta a hazai darts top 10-es játékosait.

Elsőként a jelenlegi Egyéni Nemzeti Steel Bajnokság 6. helyezettjét, Rucska Józsefet, majd a szintén csapattárs Székely Pált, aki jelenleg vezeti a bajnokságot. A legjobb 8 között a holtversenyben szintén 6. helyen álló Jagicza Gáborra mért megsemmisítő csapást Kádár. Az elődöntőben Lakatos Gergőt sikerült legyőznie 7-4 arányban.

image2-300x139 Darts: Debreceni GP győzelem

A döntőben Kovács “The Planer” Patrik (3.) várt a “The Teacher” becenevű Bikára, ahol 8 nyertes leg jelentette a győzelmet. 4-4-ig kiegyenlített mérkőzést láthattunk, ám ekkor Kádár nagyon bele lendült, és szinte esélyt sem adott a továbbiakban a Sport Dc kiválóságának.

Kádár László 8-4 arányú győzelme jelentette a verseny végét, és így ő lett a Dreher Hungarian Grand Prix DIDO verseny győztese!