Kolozsi Gergő: „Minden téren léptünk előre”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es csapata kiváló szezont tudhat maga mögött, Kolozsi Gergő tanítványai begyűjtötték a bajnoki címet. A korosztályos együttes vezetőedzője értékelésében elmondta, a játékosok minden téren fejlődtek, maximálisan elégedett a bajnoki szerepléssel.

0

DSC6844-1-300x185 Kolozsi Gergő: „Minden téren léptünk előre”Fotó: Kovács Péter/DLA

Január elején, az U14-es csapat, Kolozsi Gergő és stábjának irányításával megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra – Az egyik legfontosabb feladatunk továbbra is az volt, fejlődjenek a játékosok, mind egyénileg, mind csapatként előre lépjenek. Nagy hangsúlyt fektettünk a technikai, taktikai képzésre, kondicionálisan próbáltuk a tavaszi rajtra a lehető legjobb állapotba hozni a gyerekeket. Mindazt, amit elterveztünk a téli felkészülés során, maradéktalanul sikerült elvégeznünk, szerencsére betegségek, sérülések nem hátráltatták a munkát. A játékosok becsületesen, jó hozzáállással dolgoztak – ezzel korábban sem volt gond – minden nap éreztem, akarnak fejlődni. A gyerekek céltudatosok, futballisták szeretnének lenni, melyért mindent meg is tesznek, nyugodt szívvel mondhatom, öröm velük dolgozni. Minden téren léptünk előre, elégedett voltam az elvégzett munkával, bizakodva vártuk a tavaszi rajtot – fogalmazott a vezetőedző.

Akadémistáink az élről várták a tavaszi rajtot, melynek azzal a céllal vágtak neki, hogy megőrizve első helyüket, bajnoki címmel zárják a sorozatot. – Már szezonkezdetkor is megbeszéltük a srácokkal, megpróbálunk a lehető legjobban szerepelni a bajnokságban, minél jobban teljesíteni, ezt ősszel sikerült is megvalósítanunk. A tavaszi rajt előtt megfogalmazódott az a cél, hogy megőrizve vezető pozíciónkat, az élen zárjuk a bajnokságot. Véleményem szerint, ha a gyerekek fejlődnek, az az eredményeken is megmutatkozik, ennek köszönhetően szereztük meg az aranyérmet. A második félévi teljesítménnyel is maximálisan elégedett vagyok, bajnokok lettünk, de ennek ellenére maradt bennem némi hiányérzet. Két-három mérkőzésen játékban elmaradtunk tudásunktól, gondolok itt a Kisvárda, vagy az Újpest elleni találkozóra, de mindig sikerült hamar rendezni a sorokat. Nem kerültünk több meccsen át tartó hullámvölgybe, ez pedig a csapat erejét mutatta. Visszatekintve az elmúlt időszakra, egyenletes, jó teljesítményt nyújtottunk, a dobogó legmagasabb fokán végeztünk, ezzel viszont magasra tettük a lécet. A bajnoki cím mellett külön öröm számomra, hogy több játékos, Komlósi András, Patai Dávid, Bodnár Balázs, Balogh Máté, Nagy Marcell is lehetőséget kapott az U15-ös csapatban, akik bizonyították, az idősebbek között is megállják a helyüket, mint ahogy 13 évesen Bartha Attila is ebben a korosztályban – folytatta gondolatmenetét a szakember.

A héten még lesznek edzések, majd a gyerekek megkezdik megérdemelt pihenőjüket, de nyárra fognak kapni feladatokat, melyeket otthon kell elvégezniük. Azt, hogy pontosan mikor kezdődik a felkészülés, még nem tudom megmondani, erről majd később születik döntés. Ez úton is szeretném megköszönni a fiúknak, az egész évi jó teljesítményt, hogy bajnokok lettünk, nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönöm kollégáim segítségét, a szülők támogatását, nélkülük nem értük volna el ezt a sikert – zárta mondandóját Kolozsi Gergő.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es csapata, 25-2-3-as mérleggel megnyerte a bajnokságot, 100 alkalommal vették be ellenfeleik kapuját és csak 23 gólt kaptak. A csapat legeredményesebb játékosa, 16 találattal Balogh Máté volt.

Szép volt Bajnokok!

KZT