Folytatódik a hagyomány, idén is megrendezik a Debrecen Nagydíjat

Egy hét múlva, péntek 15 órakor immár 46. alkalommal bőgnek fel a motorok a Perényi Pál Salakmotor Stadionban.

0

231409074_4279428622103358_8736170585111342161_n-1-300x153 Folytatódik a hagyomány, idén is megrendezik a Debrecen Nagydíjat

Augusztus 20-án ünnepeljük az államalapítást és Szent István koronázását, mely ünnep évtizedek óta összefonódik a cívisváros egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyével, a Debrecen Nagydíjjal. A hagyomány folytatódik, idén 46. alkalommal kerül lebonyolításra a nemzetközi esemény. A SpeedWolf Debrecen ügyvezetője, Baráth Norbert elmondta, a pálya tökéletes állapotban van, akár már holnap felcsapódhatna a gumiszalag, illetve azt is elárulta, ezúttal is sikerült egy erős mezőnyt verbuválni.

„Subi (Tihanyi Sándor – szerk.) ezúttal is jó munkát végzett, a pálya talaja teljesen rendben van, e miatt teljesen nyugodt vagyok. Ami némi fejfájást okoz, hogy hárman visszamondták részvételüket, de igyekszünk ezt orvosolni, bízom abban, hétvégére teljes lesz az indulók létszáma. A világelithez tartozó vaspapucsosból most sem lesz hiány, de nevet még nem szeretnék mondani, ugyanis közösségi oldalunkon épp egy játék zajlik. Annyit elárulhatok, több GP versenyen állt már rajthoz, két fordulót meg is nyert, a magyar szurkolók nagyon kedvelik. Rajta kívül érkeznek olyan motorosok, akik már nyertek Debrecen Nagydíjat, illetve itt lesz a debreceni pálya körrekordját tartó salakos is. A nemzetközi mezőnyben magyarok is indulnak, Magosi Norbertet, Kovács Rolandot és Fazekas Dennist is láthatják a nézők” – fogalmazott a debreceni salakmotorsport első embere.

Az előző években már megszokhattuk, sztárvendégek is emelik a rendezvény színvonalát, várhatóan nem lesz ez másképp idén sem.

„Olyan egykori világklasszis, mint korábban Hans Nielsen, ezúttal nem érkezik, de várhatóan a Tankcsapda tagjai megtisztelnek minket, illetve reméljük, Szebeni István ismét ellátogat hozzánk (a Debreceni Sportélet közben megkereste a népszerű TV-s személyiséget, aki jelezte, ott lesz Gázvezeték utcai lelátón)” – mondta az ügyvezető.

A lebonyolítás nem változik, a 16 versenyző 20 futamban méri össze az erejét, majd a ráadás, 21. futamban a legjobb öt vaspapucsos között dől el, ki nyeri a 46. nagydíjat.

„Titkon bízok abban, a magyarok is nyernek majd futamokat, az pedig hab lenne a tortán, ha egyikőjük a döntő futamban is rajthoz állhatna. Ha pedig még a körrekord is megdőlne, azzal válna igazán teljessé a rendezvény. Nagy örömmel tölt el, látva az előzetes jegyvásárlásokat, hogy az ország minden részéből érkeznek nézők, ez is bizonyítja a salakmotorsport népszerűségét” – zárta mondandóját Baráth Norbert.

Sajnos a sportrendezvénnyel kapcsolatos kormányrendelet továbbra is előírja, csak azok lehetnek jelen a stadionban, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Hiába próbáltak meg mindent a szervezők, ez a rendelkezés a Debrecen Nagydíjra is érvényes, így sok szurkoló nem láthatja az év egyik legrangosabb versenyét.

A jegyek, a SpeedWolf Debrecen honlapján megvásárolhatók, egészen a verseny napján 12 óráig, onnantól már csak a helyszínen lehet megvenni a tiketteket.

A jegyvásárlással kapcsolatban az alábbi linkre kattintva minden információ megtalálható:

https://www.speedwolf.hu/

KZT