Strandröplabda: Izgalmas meccsek az Eötvös Kupán

A nagy múltú és rangos sporteseménynek számító Eötvös Kupa folyamatosságát tavaly a strandröplabda-torna biztosította, hiszen a terem versenyt a vírus miatt nem lehetett megrendezni.

0

u-felnott-1-3-300x174 Strandröplabda: Izgalmas meccsek az Eötvös Kupán

A hagyományoknak megfelelően, idén is a strandröplabda Eötvös Kupával kezdődött a rendezvény, mely megmérettetésen több százan vettek részt augusztus 18-án Hajdúnánáson.

Annak ellenére, hogy sok külföldi résztvevő a vírus, vagy a karanténszabályok miatt nem tudott útra kelni, ismét emelkedett a tornán résztvevő országok száma. Először szerepeltek a versenyen mexikói játékosok, így a torna történetében eddig 5 földrész 56 országából voltak résztvevők.

A 25. Eötvös Kupán a hazaiakon kívül 6 ország strandröplabdázói szerepeltek, a mexikóiakon kívül japán, kazah, puerto ricoi, román és szerbiai sportolók ütötték a labdát.

A strandröplabda Eötvös Kupa felnőtt női kategóriájában Sebők Lora és Svantner Kira (KSE) győztek. Második helyen végzett Gyebnár Fanni (Gödöllői RC) és Strébl Noémi (BVSC). A bronzmérkőzés az Eötvös DSE két párosa közül ezúttal Máté Gréta és Kerek Zsuzsanna javára dőlt el minimális különbséggel Dr. Korompay Zsuzsanna és Tóth Kinga ellen. Az 5-6. helyeket Földi Boglárka és Kiss Fanni (Nyíregyházi Sportcentrum) és Demeter Bianka, Nagy Flóra (Miskolci Városi Sportiskola) szerezték meg. 7. helyen „ért célba” Mayra Gonzalez Garcia Szanics Anikó oldalán és Berza Fanni és Szikszay Mária.

Az U20-as kategóriában Gyebnár Fanni (Gödöllői RC) és Orosz Henriett (Strandröplabdázásért SE) vehették át Nagyné Legény Ildikótól, Hajdúnánás alpolgármesterétől a díjakat. A szervezők minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedtek, emellett Hajdúnánás önkormányzata minden kategória győzteseinek egy-egy helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel. A második helyet Sebők Lora és Svantner Kira (KSE) szerezték meg az Eötvös DSE játékosai, Kovács Anett és Kozma Kitti előtt.

Az U18-osoknál az első helyezést Farkas Izabella és Tóth Dorina (KSE) érték el. Gyebnár Fanni ebben a kategóriában is érmet szerzett, ezúttal ezüstöt Orosz Henriettel. A harmadik helyre Kispeti Anna (KSE) és Strébl Noémi (BVSC) értek be.

Az U16-os kategóriában 24 induló pár közül Gyebnár Fanni győzött Sebők Lorával. Ezüstérmeket vehetett át Bosch Emma és Tóth Roxána. A dobogó harmadik fokára Farkas Izabella és Tóth Dorina állhattak.

Az U14-es korcsoportban egy olyan páros nyerte meg a verseny, akik aznap reggel ismerték meg egymást. Szatmári Csenge (Gödöllői RC) párja az utolsó napokban visszamondta a részvételt, ezért Csengéék a szervezőkhöz fordultak, hogy tudnának-e párt javasolni, mert Csenge mindenképpen szeretne indulni a versenyen. A javasolt Boros Anna (Eötvös DSE) nem volt rossz választás, hiszen együtt veretlenül végeztek az első helyen. Az ezüstérmeket Kövér Zsófia és Szép Nikoletta (KSE) vehették át, a bronzérmek tulajdonosai pedig Tóth Laura és Veres-Marincsák Panna (KSE) lettek.

A férfi felnőtt mezőnyben Karóczi Szabolcs és Tanyi Levente (MEAFC) diadalmaskodtak, megelőzve a Nádasdi Péter, Ujlaky Gergő (DEAC) és a Kozák Tamás, Simon Bálint (Újfehértói SK) párosokat.

A 19-es vegyes páros kategóriába 18 duó nevezett. A győzelmet rendkívül izgalmas mérkőzések után a Farkas Izabella, Nádasdi Péter duó szerezte meg. Második helyezést ért Kiss Fanni Juhász Józseffel, míg a bronzérmek Berki Szonja és Tanyi Levente nyakaiba kerültek.