DHK U18: Győztes szezonkezdet

A DHK Ifi csapata a szezonnyitón hasonló erényeket csillogtatott, mint az előszezonban, a srácok három gólos győzelmet arattak a KMH felett.

0

safe_image-300x157 DHK U18: Győztes szezonkezdet

U 18-as együttesünk már szombaton elkezdte menetelését a bajnokság első, kvalifikációs szakaszában, ahol a mieink vetélytársa a KMH együttese volt. A debreceni alakulat jól állt bele a mérkőzésbe, már a 7. percben megszületett az első találatunk; Révész passzát Mihalik Gergő értékesítette. A 10. percben emberelőnybe kerültek a mieink, majd másfél perccel később dupla fórban hokizhattunk. 11.48-nál ismét betaláltunk, a gólpasszt megint Révész Levente jegyezte, míg a gól Mihalik Gergő nevéhez fűződött, utóbbi a 15. perc legelején folytatta a gólgyártást, ezúttal egyéni akció nyomán talált be.

Harminchárom másodperccel a 2. játékrész kezdete után már negyedszer zörgettük meg a KMH hálóját, Váraljai Ádám lőtte be tesója, Bence átadását. Ezután a srácok – a tetemes előny birtokában – kiengedtek egy kicsit, nem koncentráltak folyamatosan, miközben Ördög Rolandot kiállították. Az emberfórt Gere révén kihasználta a KMH, néhány másodperccel később Fenyvesi még feljebb hozta az fővárosiakat, bőven kitartott azonban az eddig megszerzett előny.

A 3. etap sem kezdődött jól, a 43. percben Urbán Ákost, a 45. percben Varga Mátét szórták ki a játékvezetők, a hazai csapat pedig Fenyvesi góljával büntetett. A kölcsönkenyér azonban visszajárt, az 50. percben gyors egymásutánban két kiállítást fújtak be a KMH ellen, 5 a 3 ellen támadhattak a debreceniek. 50.51-nél megint jól működött a Révész – Mihalik játékkapcsolat; gólzsák támadónk már negyedszer talált be. Az 57. percben Fehér Ádám is megvillant, ezzel biztonságos, 3 gólos különbségre távolodtunk a hazaiaktól.

A mieink több, mint egy teljes harmadon át kiválóan hokiztak és jelentős előnyt harcoltak ki. Négygólos vezetés birtokában viszont lazítottunk egy kicsit a nyomáson, ezt azonnal megérezte az ellenfél és egygólos különbségre tornázták fel magukat. A meccs utolsó 10 percére azonban újfent megtaláltuk a játékunkat, sikerült kétszer is betalálni, 3-6-ról pedig már nem volt keresnivalója a fővárosi alakulatnak. Kiemelkedően teljesített a második csatártriónk; Mihalik Gergő négyszer talált be, Fehér Ádám egyszer, Révész Levente remekül hozta helyzetbe játékostársait, négy gólban szerzett elévülhetetlen érdemeket.

KMH – Debreceni HK 3-6 (0-3, 2-1, 1-2)
Gólszerzők:
 Gere, Pintér és Fenyvesi, illetve Mihalik G.(4), Váraljai Á., és Fehér Á.

Máthé Csaba: Magabiztos hokit produkáltunk az első harmadban, három gólt is szereztünk, úgy tűnt, hogy biztosan hozzuk a mérkőzést. A 2. harmadban azonban kitűnt, hogy ha nem koncentrálunk az eléjétől a végéig, lehetnek problémáink. Sok helyzetet hagytunk ki, nem volt meg a fókusz, így az ellenfél két gólra zárkózott fel. A 3. periódus elején még közelebb kerültek hozzánk és a levegőben lógott az egyenlítés lehetősége is. Az utolsó 10 percben a játékunk ismét jól működött, végül három góllal sikerült megnyerni a mérkőzést. A meccs tanulsága az, hogy a játékidő elejétől a végéig koncentrálnunk kell, a cél az, hogy minden körülmények között a legjobb tudásunkat vigyük ki a pályára. Természetesen jár a gratuláció a csapatnak, de mostantól már a következő mérkőzésre kell összpontosítani, ami a jövő szerdán lesz, hazai pályán az FTC ellen.