DHK U21: Küzdelmes meccset húztak be a juniorok

A DHK unior csapata vasárnap délben játszotta le a soron következő mérkőzését, ellenfelük a Győri NEMAK ETO HC együttese volt.

0

safe_image-8-300x157 DHK U21: Küzdelmes meccset húztak be a juniorokFotó: DHK

Balszerencsésen kezdődött a meccs; egy védőnkön irányt váltó koronggal Sipák révén már az első percben vezetést szereztek a vendégek. Gyorsan jött a mieink válasza is, 04.17-nél a betörő Bartók András egyenlített. A 8. percben Sándor Bencét állították ki, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. Többet támadtak György József legényei, az ellenfél kontrákkal kísérletezett. A 13. percben Korotaev indult meg a jobb oldalon és éles, lapos lövéssel ismét a győrieket juttatta vezetéshez. A 15. percben Mihalik Gergő került a büntetőpadra, majd Borbát kapott 2+2 percet magas bot használata okán. A 4 az 5 elleni szituációból a vendégek jöttek ki jobban, Kóti talált be a harmad utolsó percében, 1-3-as eredménnyel ért véget az első etap.

A 2. játékrész elején kivédekeztük Borbát második 2 perces büntetését, majd rögtön támadásba mentünk át. 24.27-nél 2-az 1-re kontráztak a mieink, Diószegi lökete kijött a győri hálóőr mamutjáról, Kókai viszont biztos kézzel szépített. Három perccel később Bartis szerzett korongot, majd Jakabfy indította Diószegit, aki nem hibázott. A 30. percben emberelőnybe kerültünk, Mihalik büntetett, ezzel már mi vezettünk. Nem sokkal később Borbát találta telibe a kapuvasat. 32.54-nél a mieinkre ráfújtak egy technikai kisbüntetést, az újabb hátrányban egy védelmi hiba nyomán Korotaev volt eredményes. A következő támadásunkból Szeferinkin közeli lövésével megint mi vezettünk. A 36. percben Diószegit állították ki, rövidesen Kókai is mellé ültették, az újabb győri emberfórból Korotaev megint egyenlített.

A 3. harmadban nagy erőket mozgósítottak a mieink, egyre-másra vezették a támadásokat. A győriek beszorultak a harmadukba, de a hazai gólok még várattak magukra. A 49. percben előbb Bérest, majd Kótit vitték ki a játékvezetők, de kimaradt a dupla fórunk is. 54.24-nél hosszas kevergetés után Mihalik talált be a vas alá. A győri szakvezetés időt kért és lehozták a kapusukat is a jégről. Vesztükre tették, 13 másodperccel utóbb Bartók talált be az üres kapuba, majd fél perccel a dudaszó előtt Mihalik még bevert egyet, beállítva a 8-5-ös végeredményt.

Küzdelmes, nehéz meccset húztak be a srácok a szívós győri legénységgel szemben. Tény, hogy közrejátszott a balszerencse, a sok kiállítás is megnehezítette a dolgunkat. A speciális egységekkel is volt gond, hiszen három emberhátrányos gólt kaptunk, csupán egyet lőttünk és kimaradt egy dupla fórunk is, és a hátsó alakzatainkról viszonylag könnyen lehetett lefordulni. Feltétlenül a srácok mellett szól, hogy 1-3-ról vissza tudtak jönni, jól bírták a erővel meccset, így sikerült a véghajrában a győriek fölé kerekedni.

Debreceni HK – Győri ETO HC 5-8 (1-3, 4-2, 3-0)
Gólszerzők:
 Mihalik G. (3), Bartók (2) Kókai, Diószegi és Szeferinkin, illetve Korotaev (3), Sipák és Kóti

György József: Nagyon fontos 3 pontot húztunk be ebben a selejtezőben. Sikerült 1-3-ról felállni, aminek kimondottan örülök. Még mindig keresem azt az összeállítást, ami működni tud, szerencsére Szabó Kornél sérült ujjal is vállalta a játékot, így egy kicsit könnyebb volt variálni. Nagyon könnyen kaptuk a gólokat, cserébe minden találatunkért duplán meg kellett dolgozni. 14 percet voltunk hátrányban az első két harmadban. Annak viszont nem örülök, hogy 3 gólt kaptunk hátrányban, előnyben egy gólt szereztünk és egy kettős előnyt nem tudtunk kihasználni. Vannak játékosaink, akiknek nagyon hullámzó a teljesítményt nyújtanak és nagyon könnyen veszítünk korongokat tilos területeken. Remélem, hogy sikerül ezt is valamennyire kiegyensúlyozni a közeljövőben és mindenki be tudja hozni az erősségeit a csapatjátékba.