Holinka-Miklós Hanna: „csapatként lendülünk át a holtpontokon”

A DEAC női kosárlabdázói továbbra sem találnak legyőzőre a bajnokságban, a gárda alapembere szerint elsősorban a jó védekezés szolgál a sikerek alapjául.

0

83_whun2a_699-300x199 Holinka-Miklós Hanna: „csapatként lendülünk át a holtpontokon”Fotó: MKOSZ

Repülőrajtot vett a DEAC női kosárcsapata, Kászoni Boglárka tanítványai az első négy mérkőzésüket egyaránt megnyerték az amatőr NB I piros csoportjában, sorrendben a Győr, a Szekszárd, a Nagykanizsa és a MAFC gárdájánál bizonyultak jobbnak. A páratlan és egyben némileg váratlan sikersorozatból oroszlánrészt vállalt Holinka-Miklós Hanna, aki tíz pontot átlagolt az eddig lejátszott találkozókon, a Szekszárd ellen szedett kilenc lepattanója pedig kiemelkedő mutatónak számít.

„Személy szerint nem ért váratlanul a jó rajt, mert tisztában voltam vele, hogy mire képes a társaság – hangsúlyozta a DEAC kiválósága. – Tiszta lappal indultunk neki ennek a szezonnak, ugyanis érkezők és távozók egyaránt voltak nyáron, ráadásul az vezetőedző személye is változott. A felkészülés során keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban kezdjük a bajnokságot, hiszen tudvalevő, hogy az első néhány mérkőzés rányomhatja a bélyegét a szezonunkra. Elsősorban védekezésben léptünk előre a tavalyi szezonhoz képest, a saját palánkunk alatt eddig minden mérkőzésen magabiztosak voltunk, két ellenfelünket is sikerült hatvan pont alatt tartanunk. Mentálisan is erősebbek lettünk, a fokozott koncentrációt negyven percen át fenn tudjuk tartani, a holtpontokon pedig valódi csapatként, közösen lendülünk át. A közösség ereje rendkívül sokat lendít a szekerünkön, ha együtt kerülünk ki a hullámvölgyekből, s a kispadról is pozitív energiák érkeznek, egyre erősebbek leszünk.

Holinka-Miklós Hanna szerint a Kanizsai Vadmacskák késztették az egyetemistákat a legnagyobb erőbedobásra, de végül csapatként sikerült ellenfelük fölé kerekedniük.

„Kimondottan dekoncentráltan kezdtünk Nagykanizsán, ami megbosszulta magát, de szerencsére a nagyszünet után új erőre kaptunk, s hatalmasat küzdve végül megnyertük a mérkőzést. Jól reagáltunk a zónavédekezésre, távoli dobásokkal operáltunk, ezek pedig többnyire utat találtak a gyűrűbe. A csapategység ezen a mérkőzésen is érződött, a drámai hajrában hangos szóval buzdítottuk egymást, éreztük, hogy nem mehetünk haza üres kézzel. Ami a saját teljesítményemet illeti, sosem foglalkoztattak különösen a statisztikák, de természetesen jó érzés, hogy érdemben tudom segíteni a társaimat a pályán. Dolgozunk tovább, megyünk előre az úton, minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lépünk pályára, a végén pedig kiderül, hogy ez mire lesz elegendő.”

Négy forduló után csupán két együttes hibátlan a bajnokságban, a DEAC mellett a listavezető Csata DSE nem talált még legyőzőre. A felek péntek délután egymás ellen mérik össze erejüket a fővárosban, a rangadóról részletes, helyszíni tudósítással jelentkezik majd a Debreceni Sportélet.

P.G.