Vívás: Világkupán bizonyított Göttlinger Dániel

Kimerítő de sikeres három napos versenyhétvégén lépett pástra a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes vívója Göttlinger Dániel, aki egyéni párbajtőrben, kardban és a kardcsapat tagjaként is indult a november 18. és 21. között megrendezett pisai kerekesszékes Világkupán.

0

Pisa3-1-300x172 Vívás: Világkupán bizonyított Göttlinger Dániel

A pénteki napon az „A” kategóriás férfi párbajtőrözők mezőnyében lépett pástra, ahol a csoportköröket remekül teljesítette, így bejutott a 32 legjobb vívó közé. A 16 közé jutásnál francia ellenfele Charlot Gaetan állta útját, így ebben a versenyszámban a 19. helyen végzett. Másnap a kard versenyszám következett, ahol Dani a csoportkörökben szintén kiválóan helyt állt, teljesítményével egyenesen a legjobb 16 közé jutva. Itt az olasz Dei Rossi Matteoval akadt össze a pengéje, akitől azonban vereséget szenvedett, így a Békessy vívója ezt a versenyszámot a 13. helyen zárta.

A versenyhétvége utolsó napján Göttlinger Dániel Osváth Richárddal, Tarjányi Istvánnal és Zsolnai Sándorral egy csapatot alkotva indult a kardozók csapatversenyében. A németeket legyőzve a csapat a fináléba jutott, itt azonban az olaszok állták útját a dobogó legfelső fokának, így végül ezüst érem kerülhetett a kerekesszékes kardcsapat tagjainak nyakába.

 A hétvégén két év kihagyás után Dr. Ludman-Mihály Kata is visszatért a nemzetközi mezőnybe

Hosszú, kemény időszakon van túl a Békessy Béla Vívó Klub magyar bajnoka, aki 2021-ben sikeresen ledoktorált a Debreceni Egyetemen, ahol tudományos munkatársként dolgozik, nyáron férjhez ment úgy, hogy az álomesküvő szervezését is ő valósította meg, emellett a sportban is törekedett a maximumra, miközben a coviddal is megküzdött.

A hajtós időszak után lehiggadva, a felkészülését új alapokra helyezve lépett pástra Dr. Ludman-Mihály Kata az elmúlt hétvégén rendezett 51. Glaive de Tallinnon ahová a Békessy kiválósága a budapesti Felnőtt Női Párbajtőr Magyar Kupán kvalifikálta magát. Ezzel Kata 2 éves kihagyás után újra nemzetközi porondon versenyezhetett. Az észtországi világkupára összesen 40 országból, közel 246 párbajtőröző érkezett. A csoportköröket Kata remekül teljesítette, amivel a legjobb 128 versenyző közé jutott. A következő asszójánál a 64 közé jutás volt a tét, ahol egy svéd vívóval, Sophie Engdahllal mérkőzött meg, aki 1 tussal győzte le a Békessy bajnokát. Dr. Ludman-Mihály Kata a Világkupát ezzel a 99. helyen zárta, 16 helyet javítva a legutóbbi, 2019. évi eredményén.