DHK U21: Megszakadt az ötmeccses győzelmi széria

A DHK korosztályos együttese a Vasas gárdájával találkozott a hétközi játéknapon, mely mérkőzésen öt góllal bizonyult jobbnak a fővárosi gárda.

0

262506463_570106811024219_6100634836293042583_n-300x181 DHK U21: Megszakadt az ötmeccses győzelmi szériaFotó: DHK

A korongbedobás után Mihalik Andris egy egészséges lövéssel indított, majd azonnal előnybe is kerültünk, a vendégektől Varga szabálytalankodott. A srácok igyekeztek kihasználni a lehetőséget, de eléggé indiszponáltan adogattunk, a passzjátékba minduntalan hiba csúszott. A Vasas sem volt túl acélos, de ezzel együtt is átvették az irányítást. Egyre veszélyesebben támadtak, a 16. percben a védőinknek az üres kapuból kellett kiütni a pakkot. A harmad vége sem alakult jobban, 15.35-nél Szemerei lövése Antek lepkés kesztyűjéről bepattant, úgy tűnt, folytatódik a legutóbbi pech-széria. A lefújás pillanatában ugyan begyötörtük a korongot a vendégek kapujába, ám ez már időn túl történt. Az első periódusban az ellenfél hokizott jobban, többet lőttek kapura, míg mieink idegesen, szervezetlenül játszottak.

A 2. játékrész első percében Horácskó szabálytalansága nyomán ismét emberelőnybe kerültünk. Sajnos megint csak a vendégek bizonyultak bátrabbnak, 20.45-nél Gál kerülte meg a kapunkat, majd a rövid alsóba csúsztatta a pakkot. Az emberelőnyben bekapott gól után kapust cseréltünk, Gönczi Bence érkezett a jégre. 23.12-nél Méhest küldték le, ám azt a hátrányt ezúttal sikerült kivédekezni. 25.43-nál Szemerei az alapvonal mögül játszotta vissza a korongot, az őrizetlenül hagyott Kucsma betalált, egyre kellemetlenebb látványt nyújtott az eredményjelző… A 26. percben Domán ült ki tőlünk két percre, ez alkalommal azonban jól bekkeltünk. A 30. percben késleltetett kiállítás helyzetébe, majd hátrányba került a Vasas, a mieink felálltak a vendégek harmadában és mintegy varázsütésre elkezdtek agresszíven hokizni. Az eredmény sem maradt el, 30.16-nál előbb Dorogi köszönt be, majd 35.49-nél Zilahi kék vonalas, takarásból meglőtt korongja akadt be. A harmad felétől mintha kicserélték volna a mieinket, jól játszottak, ami a vendégcsapatot láthatólag készületlenül érte.

A 3. harmad kérdése az volt, melyik csapatnak van még egy sebességfokozata. Egy ideig úgy festett, hogy a mieinknek, de aztán kimaradt egy üres kapus lehetőség és a srácoknak ez nem tett jót. 47.52-nél Bayer lövése némi szerencsével bepattant, egyenlítés helyett újfent ellépett az ellenfél. Erősen visszaestek a mieink, előbb Horácskó, majd pár másodperccel később Bayer szerzett könnyű gólt közelről. Az 58. percben Weiler volt eredményes, igazából neki se kellett megdolgoznia érte.

Debreceni HK – Vasas SC 2-7 (0-1, 2-2, 0-4)

Gólszerzők: Dorogi és Zilahi, illetve Bayer (2), Szemerei, Gál, Kucsma, Horácskó és Weiler

Máthé Csaba: Az akarattal nem volt baj, a koncentrálással annál inkább. Egy ilyen mérkőzésen nem szabad puha fejjel beleállni a mérkőzésbe, mert hamar kihasználja az ellenfél. Ez a tegnap sem volt másképp, nagyon könnyű négy gólt kaptunk, így nem csoda, hogy ekkora különbség volt az eredményjelzőn. A játékunk viszont sokkal közelebb volt az ellenféléhez, három gólos hátrányból egyre csökkentettük, majd ismét egy könnyű gól kaptunk. A csapat akaraterejével nem  volt probléma, most olyan szériában vagyunk, hogy nekünk nem pattan be a korong, az ellenfélnek igen. Biztos vagyok benne, hogy ez csak egy időszakos állapot és dolgozni fogunk rajta, hogy újra megtaláljuk a győzelem fele vezető utat.