DEAC U23: Megnehezítették az éllovas dolgát a Mandic-tanítványok

Andjelko Mandics tanítványai kicsivel több szerencsével akár a győzelemért is harcban lehettek volna az éllovas ellen, de a tisztes helytállás miatt így jár a kalapemelés a debreceni fiataloknak.

0

safe_image-300x157 DEAC U23: Megnehezítették az éllovas dolgát a Mandic-tanítványokFotó: deac.hu

Igazi erőfelmérőhöz érkezett vasárnap este a DEAC U23-as együttese: a zsinórban három bajnoki győzelemnél tartó hajdúsági ifjak a tabella első helyén álló, kimondottan a feljutásra pályázó Ceglédi KE gárdájához utaztak. Andjelko Mandics egyébként sem egyszerű dolgát tovább nehezítette, hogy a Kovács Ákos-Gáspár Mátyás centerpáros továbbra sem állt rendelkezésére.

Megilletődöttségnek nyoma sem volt a debreceniek játékán a korai percekben, fej-fej mellett haladtak előre a felek. Először mégis a hazaiak harcoltak ki lélegzetvételnyi előnyt, Dominik Herendic találata után 15-10-et mutatott az eredményjelző. A mieink azonban egy pillanatra sem engedték jobban meglépni vendéglátóikat, ifjoncaink Pollák Balázs, Promise Udemezue és Balázsi Soma pontjai révén tapadtak ellenfelükre. A nyitónegyed utolsó kosarai mozzanatai ismét Herendic nevéhez fűződtek, 24-20-as állásnál vonulhattak pihenni a felek.

A második felvonás elején egy sebességgel feljebb kapcsolt a CKE, Csaba György vezérletével kétszámjegyű különbséget építettek ki a házigazdák (34-23). Neuwirth Bencéék remekül reagáltak a pofonra, és összerogyás helyett inkább nekiláttak a deficit aprólékos eltűntetésének. Ez olyannyira jól sikerült, hogy végül egy ponttal meg is nyerték a második tíz percet, összességében pedig egylabdányira faragták hátrányukat a félidőre (40-37).

A harmadik etap kezdetén Fábián Szabolcs duplájával mindössze egy egységnyire csökkent a differencia, de a vezetést nem tudták átvenni a fehér-feketék. Ennek ellenére a cívisvárosiak fáradhatatlanul üldözték a sárga-kékeket, és többször is közel kerültek a fordításhoz. A játékrész hajrájában aztán újfent fokozatot váltottak a ceglédiek, és egy 12-0-s futást produkálva állva hagyták akadémistáinkat. (68-53) Ságodi Róberték a periódus vége előtt még valamelyest kozmetikáztak helyzetükön, így nehéz, de nem kilátástalan pozícióból vághattak neki a sorsöntő negyednek (71-61).

A Mandics-legénység akaratból és küzdeni tudásból is jelesre vizsgázott: Czermann Patrikék másodszor is felálltak a padlóról, és maradék energiáikat latba vetve, egy óriási rohammal a harmincnegyedik minutumra újra nyílttá tették a találkozót (74-72). Ennél többre viszont sajnos már nem futotta, a rutinosabb játékosokat felvonultató ceglédi alakulat a hátralévő időben felőrölte ifistáinkat. Vereséget szenvedni természetesen bosszantó, de összességében minden elismerés megilleti U23-asainkat, akik felnőttek a feladathoz, és bebizonyították, hogy bárkivel szemben képesek felvenni a kesztyűt. Csak így tovább, fiúk!

Ceglédi KE – DEAC U23 94-82 (24-20, 16-17, 31-24, 23-21)

DEAC: Pollák 23/9, Ságodi 13/3, Neuwirth 13/9, Fekete -, Fábián 10

Cserék: Czermann 12, Udemezue 6/3, Balázsi 5, Varga -, Szívós –

Vezetőedző: Andjelko Mandic