Kézilabda: Másodjára sem sikerült megtréfálni a Gyöngyöst

Egy félidőn át tudta tartani a lépést esélyesebb riválisával a DEAC férfi kézilabdacsapata, amely péntek délelőtt elszenvedte második vereségét a Ligakupa csoportkörében.

0

DEAC-EGER_11-300x196 Kézilabda: Másodjára sem sikerült megtréfálni a GyöngyöstFotó: Derencsényi István/DEAC

Mint helyszíni tudósításunkban olvashatták, csütörtök este már összemérte erejét a DEAC és a Gyöngyös férfi kézilabdacsapata, a két gárda pedig péntek délelőtt ismét Debrecenben találkozott, ahol második egymás elleni csoportmérkőzésüket is lejátszották a Ligakupában.

Tűpontos átlövésekkel indult a mérkőzés, gyöngyösi részről Papp Bence és Ubornyák Dávid, míg debreceniről Pethő Ákos volt eredményes, utóbbi ráadásul kisvártatva hetesből is betalált, ekkor 3–2-es vendégelőnyt mutatott a DESOK Sportcsarnok eredményjelzője. Az esélyesebb hevesiek ezt követően ritmust váltottak, s a házigazda megingásait kihasználva, gyors indításokkal négygólosra növelték előnyüket. Az egyetemisták nyitott védekezéssel igyekeztek megzavarni ellenlábasukat, ám ez csak helyenként sikerült, Gábori Máté villanásának köszönhetően ugyanis fertályóra elteltével már 9–3-ra vezetett a Gyöngyös. Ekkor érkezett Bíró Imre időkérése, ami jót tett a mieinknek, Boros Tamás ugyanis hétméterest hárított, a túloldalon pedig Szolnoki László kikergette a pókokat a sarokból, ezzel faragva a különbségen. Nem volt könnyű dolgunk, ugyanis a vendégek kapusa, Nagy Benedek teljesítménye is alaposan feljavult, ám ennek ellenére egyre többször találtuk meg a rést a pajzson, 12–9-nél a gyöngyösiek kértek időt. A folytatásban mindkét oldalon potyogtak a gólok, kimondottan látványos, gyors játékot láthattak a korai időpont ellenére kilátogató érdeklődők. A különbség az első félidő hajrájában három-négy gólon billegett, az utolsó percben azonban egy jó védekezéssel és egy indításgóllal sikerült kettőre zárkóznunk, a szünetben 21–19-re vezetett a Gyöngyös.

A fordulás után összeállt a vendégek védekezése, miközben a mieink továbbra sem találták a lendületes hevesi támadójáték ellenszerét, így nem sikerült zárkózniuk. Sőt, az élvonalban szereplő rivális fokozatosan tovább növelte előnyét, Mátyás Balázs révén már hat góllal, 25–19-re is vezettek, amikor Pethő hétméteresből megszerezte a félidő első debreceni találatát. Nem sokkal később akcióból is eredményes volt a DEAC, ám ezt követően egy bő hét percen át tartó gólcsend következett, amely alatt el is dőltek a lényegi kérdések. A túloldalon ugyanis nem volt megállás, a nyolc lövésből nyolc gólt szerző Marko Vasic hátára vette a gyöngyösieket, s Nkousa Dávid és Gábori Máté is jó ütemben termelt. A végére talán mentálisan is elfáradtak az egyetemisták, ami egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben érthető, a Gyöngyös pedig nem kegyelmezett, s a csütörtöki, tizenegy gólos sikert követően ezúttal tizenhárommal, 40–27-re múlta felül Bíró Imre alakulatát. A DEAC a két vereség ellenére még továbbjuthat csoportjából, ehhez a Mezőkövesd és az Eger ellen idegenben is győzelemre lesz szükség.

Férfi kézilabda ligakupa, B-csoport

DEAC – Gyöngyös 27–40 (19–21)

DEAC: Maródi, Boros (kapusok), Hornyák 1, Mórucz 1, Kathi 3, Gidai 2, Rédei 1, Péter 3, Szolnoki 5, Zalai, Pethő 7, Dobos 3, Tóth M. 1

Vezetőedző: Bíró Imre

Gyöngyös: Nagy B., Merkovszki (kapusok), Vasic 8, Nkousa 6, Ubornyák 4, Mátyás 4, Hegedűs 1, Gábori 4, Vilovski, Rosta 2, Gerdán, Szucsik 2, Papp B. 8, Gyallai 1

Vezetőedző: Konkoly Csaba

P.G.