Kézilabda: Nem találta az ellenszert a DEAC a Gyöngyös ellen

Bíró Imre együttesének ezúttal nem sikerült meglepetést szereznie a Ligakupában.

0

deackézikép-300x160 Kézilabda: Nem találta az ellenszert a DEAC a Gyöngyös ellen

A DEAC férfi kézilabdacsapata csütörtök este az élvonalban szereplő Gyöngyös ellen folytatta Ligakupa-szereplését. Mivel a hevesiek csarnoka felújítás alatt áll, így a csapatok mindkét összecsapását Debrecenben rendezik, a mai után holnap délelőtt találkoznak egymással a felek. Arra előzetesen is számítani lehetett, hogy mindkét gárdában sok fiatal juthat szóhoz, de mellettük a tapasztaltabbak is ott voltak a játéktéren. A mérkőzés esélyese a Gyöngyös volt, de a DEAC együttesét sem lehetett előre leírni.

A mérkőzés elején a csapatok nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, de a DEAC játékosai nehezen tudták megállítani a gyöngyösieket. Az első három percben Gyallai Bercel kétszer is büntetődobást végezhetett el, és bár Boros mindkét alkalommal beleért, végül a kapuban landolt a labda. Az egyetemisták közben Rédei által átlövésből válaszoltak, majd felváltva potyogtak a gólok. A 11. minutumban Ubornyák hetesével már hárommal vezetett a Gyöngyös, de a másik oldalon István Péter és Gidai Máté is betalált. Mikor már Bíró Imre együttese felzárkózott volna, a játékvezetők Kathi Pétert a pályáról két percre kiküldték, a sárga mezesek pedig ezt kegyetlenül kihasználták. A 16. percben 11–6 volt az állás, s ugyan a DEAC Pethő két sikeres hétméteresével feljebb zárkózott, látszódott, hogy a Gyöngyös hamar el szeretné dönteni a pontok sorsát. Az egyetemisták játékát sok eladott labda és technikai hiba jellemezte, s mikor a Heves megyei gárda már nyolc góllal ment, Bíró Imre magához hívta tanítványait. Az első félidő hajrájában Pethő vállára vette a csapatok, erős lövéseit a kapus, Merkovszki Pál nem tudta védeni, ám ennek ellenére a Gyöngyös kézilabdázói boldogabban vonulhattak a szünetre (18–11).

A második játékrészt Maródi kezdte a DEAC kapujában és nagy bravúrral védte Gyallai hetesét. Nkousa gólja után Ubornyák két perces kiállítást kapott, így a debreceniek szerettek volna élni az emberelőnnyel. Közben Merkovszki helyét Nagy Benedek vette át a Gyöngyös kapujában, de Dobos és Zalai dobásainál is tehetetlen volt. Próbált hajtani, kapaszkodni a DEAC, de a gyöngyösiek jobban tudták érvényesíteni akaratukat, így a 41. percre már tíz gólra hízott a különbség. Az egyetemisták hét perces gólcsendjét Péter Dominik törte meg, azonban Hornyák Zoltán kétpercese után lényegében eldőlt a mérkőzés. A fekete-fehérek Rosta Bálint kiállítása után kaptak egy utolsó sanszot, de ekkorra már túl nagy volt a differencia, hogy azt ledolgozzák. Az utolsó percekben a DEAC meggyőző teljesítményt nyújtott, míg Konkoly Csaba alakulata már csak a kupatalálkozó lefújását várta. Pethő dudaszó pillanatában, hason fekve 31–20-ra kozmetikázta az eredményt, összességében a Gyöngyös megérdemelten nyert.

Folytatás és egyben visszavágó holnap 10 órától a DESOK Sportcsarnokban.

Ligakupa, B-csoport

Gyöngyös – DEAC 31–20 (18–11)

Gyöngyös: Nagy B., Vasic, Nkousa, Ubornyák, Jaros, Merkovszki, Mátyás, Hegedűs, Gábori, Vilovski, Rosta, Gerdán, Szucsik, Papp B., Gyallai, Gráf

Vezetőedző: Konkoly Csaba

DEAC: Maródi, Hornyák, Mucza, Mórucz, István, Kathi, Gidai, Rédei, Péter, Illés, Szolnoki, Zalai, Pethő, Boros, Dobos, Tóth M.

Vezetőedző: Bíró Imre

T.H.