DEAC KA U16: Fekete-Gál vezérletével győzték le a szerb riválist

Gál Balázs fiai a szerb MKK Spartak ellen indították a nemzetközi torna debreceni fordulóját. A DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ösei tizennégy pontos sikerrel kezdték meg a playoffot.

0

Névtelen-terv-12-300x154 DEAC KA U16: Fekete-Gál vezérletével győzték le a szerb riválistFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

Lendületesen kezdte első mérkőzését a DEAC, Fekete-Gál és Sziegl kosarainak köszönhetően egy 12-2-es futással mutatkoztak be szerb ellenfelüknek az Oláh Gábor utcán, ezután rögtön időt is kértek a vendégek. A taktikai megbeszélést követően se nagyon talált fogást a Spartak hazai együttesen, töretlenül kemény tempót diktáltak a hajdúságiak: Schmiedt triplája után már tizennégy pontos differencia állt az eredményjelzőn (18-4). A hátralévő minutumokban ismét jól állt bele Schmiedt a hármasba, majd Sziegl elfutása és pazar ziccere után 16 pontos fórnak örvendtek a fehér mezesek az első tíz perc végén (25-9).

A folytatásban próbáltak felzárkózni a vajdaságiak, de Oleár hárompontos válasza csillapította a kedélyeket. Makray szépen használta ki a kék mezesek védelmén keletkező réseket, majd Váróczy kiváló helyzetfelismerésének köszönhetően Sziegl kapott remek labdát, amit gond nélkül kosárra is váltott (34-16). A szünet előtt is szépen játszottak Fekete-Gál Csongorék, a gyors letámadások következtében már húsz egységnyi előnnyel álltak, amikor az utolsó pillanatokban Saulic találataival felzárkózott a szerb gárda (44-31).

A pihenő után ritmust váltottak a vendégek, Fekete-Gál hiába tartotta a frontot, az etap derekán már csak tíz pontos különbséggel álltak a felek (49-39). A negyed második felében Sziegl megmozdulásai és kettes számú játékosunk triplája hozta vissza a debreceni reményeket (57-45). A periódus véghajrájában újabb elfutásokkal álltak elő déli szomszédaink, így a kiegyenlített küzdelmet hozó játékrész után, 11 pontos differenciát mutatott a tábla (60-49).

A záró felvonásban Oleár triplája adott újabb löketet a házigazdáknak, majd Fekete-Gál és Balogh őrizték a tíz feletti DEAC vezetést. (67-56) A negyedik periódusban újfent rohamot indítottak a szerbek, és Steljic tripláját követően hat pontra fogyatkozott a mieink előnye (67-61). Az utolsó négy percben mindent megtettek akadémistáink, hogy bezsebeljék a győzelmet, de a Spartak ellentámadásai nem csillapodtak. Fekete-Gál tartotta életben a hazai reményeket, kevesebb mint három perccel a vége előtt elsüllyesztett triplájával kis híján vissza is hozta a kétszámjegyű vezetést (74-65). A véghajrában ismét kettes számú játékosunk és Váróczy Gergő találatainak hála tizennégyre nőtt a differencia, majd Sziegl közelijével pontot tett a mérkőzés végére a Debrecen (81-67).

DEAC – MKK Spartak Office Shoes (SRB) 81-67 (25-9, 19-22, 16-18, 21-18)

DEAC: Fekete-Gál 36/12, Sziegl 16, Váróczy 3, Makray 4, Nagy –

Cserék: Schmiedt 8/6, Balogh 2, Ficsór 2, Borsa -, Oleár 6/6, Wágner -, Gálos 4/3

Vezetőedző: Gál Balázs

Gál Balázs: Sajnos sok hibával játszottunk, ezért kevésbé volt hatékony a támadásunk és a védekezésünk. Örülök, hogy sikerült győzelemmel zárnunk az első mérkőzésünket, talán ez a fajta teher is rátette a bélyegét a találkozóra, ezért is volt olyan görcsös a mérkőzés nagy része. Sok dologban kell javulnunk és az energiákat jó helyre összpontosítanunk, mert enélkül nagyon nehéz dolgunk lesz a folytatásban.