Kosárlabda: MEFOB elődöntőt ért lányaink győzelme

A Debreceni Egyetem női alakulata az Egyetemi bajnokság rájátszásában a Szombathely együttese ellen vívhatta ki a legjobb négy közé jutást. Kászoni Boglárka lányai szerda este hazai pályán egy küzdelmes találkozón újabb sikert arattak, ezzel bebiztosítva helyüket az elődöntőben.

0

deac-mefob-300x157 Kosárlabda: MEFOB elődöntőt ért lányaink győzelmeFotó: deac.hu

A hajdúságiak az első mérkőzésen idegenben közel húsz pontos győzelemmel zártak, így sikerre éhezve léptek parkettre a hazai visszavágón. A találkozót Szabó Gréta kosarai indították debreceni részről, majd Plózer vezényletével hamar átvették az irányítást a dunántúliak. Az etap derekán jókor jöttek a hazai triplák: Szabó Csenge mellet Baczuk Virág is eredményes volt távolról, ezzel szépen felzárkóztatva a fehér-feketéket, azonban a negyed hajrájában fordítani tudott a Szombathely. A folytatásban magasabb fordulatszámra kapcsolt a DEAC, és a javuló hajdúsági védekezésnek köszönhetően mindössze nyolc pontig jutott a SZOESE a játékrész során. Baczuk és Herdon remekelése mellett Király gyarapította a Debreceni Egyetem pontjait, a szünet előtt azonban Kardos közelijével egy labdányira maradtak a vendégek (24-22).

A pihenőt követően felgyorsult a játék és felváltva estek a találatok, a debreceni hármasoknak köszönhetően kezdett szép lassan távolodni a DEAC, azonban Kardos középtávolija után már egálra álltak a felek. A záró felvonás előtt ismét rákapcsoltak a vasiak, és már öttel mentek amikor a dudaszó előtt Holinka-Miklós Hanna süllyesztett el hibátlanul egy triplát, ezzel életben tartva a véghajrára a debreceni reményeket (42-44). A negyedik periódusban tapintani lehetett a feszültséget a levegőben, a házigazdák a sorozatos túloldali kosarak közepette is megpróbáltak pontot tenni az összecsapás végére: Szabó Gréta és Holinka-Miklós akcióinak köszönhetően jól állták a sarat. (50-49) Az utolsó percekben Baczuk Virág triplái hozták a megváltást, így a végéhez közeledve Ruzsa-Kis-Schubert találataival kiegészülve már az ötöt is átlépte a DEAC-előny. A lefújás előtt még beesett egy szombathelyi hármas, ez azonban a hazaiak diadalát már nem fenyegette, így a párharc második mérkőzése is DEAC győzelemmel zárult (66-60).

Az újabb debreceni diadalnak köszönhetően az elődöntőben folytathatják az Egyetemi bajnokság küzdelmeit a cívisvárosi lányok.

Leány egyetemi bajnokság, Rájátszás, Negyeddöntő 2. mérkőzés.

DEAC – SZOMBATHELYI EGYETEMI SE 66-60 (11-14, 13-8, 18-22, 24-16)

DEAC: Baczuk 17/15, Szabó G. 13, Gaál -, Herdon 10, Holinka-Miklós 6/3

Cserék: Király 2, Balassa -, Szabó Cs. 8/6, Ruzsa-Kis-Schubert 4, Kernács -, Mezei 6

Edző: Kászoni Boglárka

Kászoni Boglárka: Gratulálok először is a Szombathelynek, hiszen szívvel lélekkel küzdöttek, mi meg dekoncentráltak voltunk 30 percen keresztül. Örülök, hogy a negyedik negyedre összeszedtük magunkat és ezzel bebiztosítottuk a helyünket a négyes döntőbe. Gratulálok a lányoknak! Hajrá DEAC.