Jégkorong: Hetényi Zoltánnal szerződést hosszabbított a DEAC

A kiváló hálóőr 2018 óta négy sikeres szezont teljesített Debrecenben, és a minap szignálta az újabb egy évre szóló szerződését is.

0

hete3-300x166 Jégkorong: Hetényi Zoltánnal szerződést hosszabbított a DEACFotó: deac.hu

Hetényi Zoltán neve lassan összeforr a várossal, ahol a kezdetektől óriási közönségkedvenc, a szurkolók el sem tudják képzelni csapatukat a nagyszerű kapuvédő nélkül. A vonzalom kölcsönös, bár évente megkörnyékezik ajánlataikkal a miénknél tehetősebb egyesületek, ő mindeddig a egyetemisták kötelékében maradt és megmaradt ugyanannak a csendes, néha túlontúl is szerény sportembernek, akinek négy évvel ezelőtt megismertük.

Hogy hosszabb távra is elkötelezte magát, abban komoly szerepe lehet az évente ismétlődő szakmai sikereknek. 2003-ban, székesfehérvári játékosként lett először az „Év újonca” és azóta sem kerülik el a megtisztelő címek és elismerések. 2018-tól kezdődően négy alkalommal nyerte el az Erste Liga legjobb kapusa, háromszor az év legjobb hálóőre címet, 2020-21-ben pedig az év játékosának is megválasztották. Folytatja a családi hagyományokat, készül a természetközeli civil életre, a múlt évben fejezte be a Debreceni Egyetem vadgazda mérnöki szakát, jelenleg mesterfokon tanul tovább.