Az 1. harmadot a mieink kezdték jobban, 05.17-nél Filep értékesítette Márton Koppány átadását. 12.41-nél Motil használta ki Szigeti kisbüntetését, egyenlített a vendégcsapat. Kemény küzdelem folyt a pályán, egymás után jöttek a kiállítások; Rácz majd Szigeti, a harmad végén pedig két vendégjátékos ismerkedett a büntetőpaddal. Az eredmény azonban nem változott, 1-1-es döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A 2. játékrészben a mieink háromszor, a salzburgiak kétszer játszhattak emberelőnyben, gól azonban csak egy született, az is létszámegyenlőség mellett; Rácz Kristóf Jaroslavov-hoz passzolt, aki szép szóló végén volt eredményes. Összességében a hazaiak hokiztak aktívabban, 15 lövést küldtek a vendégek kapujára, akik 10 alkalommal találták el Nagy Péter ketrecét.

A 3. harmadban mindössze két kiállítás (egy itt, egy ott) borzolta a kedélyeket, viszont négy találat is esett. 48.01-nél Auer egyenlített, 50.54-nél viszont Salló használta ki Rattensberger 2 perces büntetését és újra megszerezte a vezetést. Alig öt perccel utóbb ismét egyenlítettek a vendégek, ezúttal Blüml talált be. Óriási csata folyt a győztes gólért; 57.33-nál Filep értékesítette Kozma átadását újabb előnyhöz juttatva a mieinket. A vendégcsapat mindent megpróbált, támadtak, 58.57-nél lehívták a kapusukat is, de a hazai védelem keményen állt a lábán, így az egyenlítő gólt nem sikerült begyötörniük.

Szilágyi Levente másodedző értékelésében kiemelte, hogy a csapatunk végig jól játszott a sokat ütköző, agresszíven hokizó Salzburg ellen. A fiúk keményen küzdöttek, sok helyzetet teremtettek és szép gólokat szereztek. Ezzel a győzelemmel feltették a koronát a hét végén nyújtott teljesítményükre; a mérleg 3 mérkőzésből 7 pont (összesítésben 16), ami azt jelenti, hogy felkapaszkodtunk az EBYSL B-csoportjának 4. helyére. Soha rosszabb hétvégét!

Debreceni HK – Red Bull Salzburg 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)
Gólszerzők:
 Filep (2), Jaroslavov és Salló, valamint Motil, Auer és Blüml