Utánpótlás: Díjazták legjobbakat

Szülői értekezlettel, örömfocival és díjátadóval zárta az évet a DEAC labdarúgó szakosztálya szerdán délután.

0

deacévzáró-300x182 Utánpótlás: Díjazták legjobbakat

Fotó: deac.hu

Szerdán délután a DEAC labdarúgó szakosztályának apraja-nagyja összegyűlt a Dóczy utcai SportCampuson, hiszen a 2021/2022-es bajnoki idényt közösen búcsúztatták. A fiatal futballisták tehát a június 15-ei nap nemcsak amiatt maradt emlékezetes, mert hivatalosan lezárult számukra a tanév, hanem azért is, mert a többi csapattal közösen ünnepelték meg idei teljesítményüket.

A szülők számára a Learning Centerben Benczik Zsolt szakmai vezető, illetve Pöszmet Tibor szakosztályvezető értékelte az elmúlt esztendő változásait. Bemutatták, hogyan viszonyul egymáshoz a DEAC és a DASE, milyen kapcsolatban állnak a várossal és az egyetemmel, valamint milyen jelentősége van a tehetségközpont működésének. Elmondták, hogy az  egyesület milyen szakmai és operatív feladatokat teljesített és a jövőre nézve milyen terveket szövöget. Végül a szülők egy elégedettségi kérdőívet is kitöltöttek, melynek célja, hogy a folytatásban még hatékonyabbá váljon a tehetségközpont.

Közben a műfüves pályán az U6-os korosztályú gyermekektől az U13-asokig örömfocit játszottak egymással. Az utolsó “edzés” rendkívül jó hangulatban telt, gólözön volt a javából. A Lánycsapatok többek között a fiúk ellen is megmérettették magukat, de érdekes volt az is, amint a legkisebbek az idősebbek ellen próbálták ki magukat. A lelátóról több száz családtag szurkolt a kicsiknek, akik aztán másfél órányi játék után csillogó szemekkel futottak szeretteikhez.

A program a füves játéktéren folytatódott, ahol a tehetségcsoport válogatott csapata először a DEAC II. megyei első osztályú gárdával játszott 30 perces mérkőzést. A barátságos derbi egyetlen gólját a tehetségcsoporthoz tartozó Víg Zsombor szerezte, aki Vilmányi Dominik szöglete után volt eredményes.

A tehetségcsoportban pallérozódó játékosok aztán szintén félóra erejéig a DASE felnőtt együttesével néztek farkasszemet. Az összecsapáson végig kiegyenlített volt a játék, ahol bár a kapuk többször is veszélyben forogtak, Ratku Rolandon és Molnár Benjáminon nem lehetett kifogni, így gólnélküli döntetlennel ért véget a gálameccs.

Aztán jött a délután fénypontja: az eredményhirdetés. A bajnokságban érmet szerző játékosok számára Pöszmet Tibor szakosztályvezető, Nagy Géza, a DASE társadalmi elnöke, Lenténé Dr. Puskás Andrea, a DEAC ügyvezető elnöke, valamint Ibrahima Sidibe, a DEAC NB III-as csapatának futballistája adta át a díjakat. A szólított csapatok az eredményjelző alatti dobogón önfeledt örömmel emelték magasba a trófeát, de az ünneplés még utána is folytatódott.

Hagyományteremtő szándékkal az idei szezonban vezették be szakosztálynál a „DEAC Labdarúgó szakosztály Jó tanuló-Jó sportolója” díjat, amit egyetemi sportszervezetként nagyon fontosnak, az egyik legfőbb ars poeticánknak tart a klub. A díjak odaítélésekor a sportolók edzésen és mérkőzéseken nyújtott teljesítményét, edzés és mérkőzés látogatását, valamint az egész éves tanulmányi eredményét vették figyelembe, mely alapján kilencen kapták meg az elismerést.

A szakosztály, az edzők és az NB-III-as szakmai stáb döntése alapján a szezon utánpótlás sportolója pedig Ratku Ábel lett. A 16 esztendős kapus a mögöttünk hagyott szezonban az U17-es, U19-es, valamint megyei alakulatban is szerepet vállalt, de bemutatkozott az NB III-ban is, ahol magabiztosan, kapott gól nélkül őrizte a kaput.

A szakosztály vezetése végül megköszönte mindenkinek az egész éves munkát és jó pihenést kívánt a nyárra. Az esemény végén a játékosok nem maradtak éhesek, ugyanis az edzők hot-dogot készítettek számukra, amit közösen fogyasztottak el. A szakosztály összetartó erejét mutatja, hogy a díjátadót követően még egy órával szinte mindenki a helyszínen volt, és idézték vissza a lezárt szezon történéseit.

Díjazott csapataink:

– DVSC-DEAC, Regionális leány U19 Keleti csoport – 2. hely Edző: Fülöp Diána

– DVSC-DEAC, Női NB II Keleti csoport – 3. hely Edző: Krescsenics Csilla

– DASE Megyei U13 B futsal – 3. hely Edzők: Hegedűs Györk, Kiss Levente

– DEAC – Megyei U15 futsal – 1. hely (a korosztályban két csapatot indítottunk, ahol a házi döntőt követően 1. a DEAC, 2. a DASE néven induló csapatunk lett. A csapatainkat az u14 és u15-ös csapatainkból vegyesen állítottuk össze, így mindenki aranyérmet kapott) Edzők: Kovács Krisztián, Takács Tamás, Kertész Tamás, Hegedűs Györk

– DEAC Megyei U20 futsal – 1. hely Edzők: Dobos Attila, Kozma Lajos

– Megyei U14 – 3. hely Edzők: Hegedűs Győrk, Kiss Levente

– Megyei U16 – 1. hely Edző: Dr. Köstner Tamás

– Regionális U17 Észak-Kelet – 3. hely Edzők: Urbin Péter, Balla Imre

– DEAC U19 Regionális U19 Észak-Kelet – 2. hely Edző: Dobos Attila

DEAC Labdarúgó szakosztály Jó tanuló-Jó sportolója:

– Laczkó Sándor, DEAC u11

– Kecskés Huba, DASE u11

– Szilágyi Zsombor, DASE u13

– Sári Bianka, DVSC-DEAC u14

– Miskolci Levente, DEAC u14

– Terdik János, DASE u16

– Hermann Dénes András, DEAC megyei I felnőtt

– Nagy Levente, DASE megyei I felnőtt

– Al-Sheraji Rauf Mohamed, DEAC NB III

A szezon utánpótlás sportolója:

– Ratku Roland (DEAC U17, DEAC u19, DEAC II. megyei I és DEAC NB III)