Tartalmas hónapokon vannak túl a debreceni bowlingosok

Ugyan a bajnokságok a nyáron szünetelnek, a sportág kedvelői így sem fognak unatkozni, a VII. Cívis Kupán izgalmas versenyeket láthatnak.

0

dersabowling-angebote-300x174 Tartalmas hónapokon vannak túl a debreceni bowlingosok

Mint ismert, az idei szezonban a debreceni Cívis Egyesület két csapattal képviselteti magát a magyar bowlingsport legfelsőbb osztályában, a Szuperligában. Az országos bajnokságot óriási meglepetésre két hónapon át az újoncnak számító Cívis Bowling Team vezette, amely többek között a válogatott-játékosokkal teletűzdelt Sopron BC csapatát is legyőzte. Noha a csapat a márciusi bravúr óta a 4. helyre visszacsúszott a tabellán, még csupán a pontvadászat felénél járunk, így a folytatásban bármi lehetséges. Debrecen másik élvonalbeli csapata, a Gold Bulls eddigi szereplése kissé elmarad a vártnál, és jelenleg a 6. pozíciót foglalja el.

Szintén a Cívis Egyesület képviseletében a Textil Design csapata a másodosztályban (NB I) remekül mutatkozott be, és már biztos, hogy a középszakaszban a 4-6. helyért küzdhet majd.

Közben a Debreceni Városi Bajnokság véget ért, így az első két helyezett csapat, a Kezeslábas, valamint a Teva 2 jövő héten az Országos Amatőr csapatbajnoki döntőben, Székesfehérváron méretteti meg magát.

Bár a nyár folyamán a bajnokságok java szünetel, de a bowling-versenyekből továbbra sem lesz hiány. A VIII. Cívis Kupa küzdelmei Tiszaújvárosban már elkezdődtek, az ország legjobbjai (beleértve a debrecenieket is) négy fordulón át döntögethetik a bábukat. A nagyérdemű közönség többek között a nemrég véget ért Európa-bajnokságon szereplő Pletyák Attilát, Radvánszki Zsoltot, illetve Rácz Csabát is láthatja, így az augusztus 13-ai döntőt érdemes lesz figyelemmel követni.

A debreceni bowlingosok az utóbbi időszakban több sikernek is örvendtek, hiszen a férfi egyéni országos bajnok Végh László lett, míg nőknél a második helyen Ábrók Andrea végzett (aki az Európai Bajnokok Bajnoka versenyén is szerepelt). Mindezen tendencia alapján a jövőben még többen bowlingozhatnak Debrecenben, és tehetik próbára tudásukat nagy versenyeken.

T.H.