Nemzetközi mezőnyben bizonyítottak ifjú asztaliteniszezőink

Június 21-26-ig Győr adott otthont az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválnak, amelyen öt kontinens fiataljai versenyezhettek egymással az U10-es korosztálytól kezdődően az U19-ig.

0

DAk_DEAC_vfesztival_2-300x177 Nemzetközi mezőnyben bizonyítottak ifjú asztaliteniszezőinkFotó: deac.hu

A DAK-DEAC 8 játékossal nevezett, akik így nemzetközi tapasztalatokra is szert tehettek, sőt legfiatalabb versenyzőik egyike a dobogón is helyet követelt magának.

Az U11-es fiúk csapatversenyében Tokai Ádám három hazai versenyzővel az oldalán (Vámosi Benjamin, Zubor Péter, Zsigmond Simon) a selejtezőkörökből három csapatot legyőzve első helyen jutott tovább a főtáblára. A hazai négyes még egy csapatgyőzelemmel került a döntőbe, ahol azonban a székelyudvarhelyi gárda bizonyult jobbnak, így Tokai Ádámék egy szépen csillogó ezüstérmet nyertek a nemzetközi mezőnyben.

Az U11-es fiúk egyéni versenyében Ádám három mérkőzést nyert az ötfős csoportjában, így másodikként jutott tovább. A főtábláról aztán a legjobb négy közé kerülésért esett ki a versenyből. Az U13-as korcsoportban szintén továbbjutott a csoportkörökből harmadikként két győzelemmel és a főtáblán a 8 közé jutásért esett ki.

Az U11-es leányok mezőnyében Koncz Júlia képviselte a debreceni egyesületet, aki az egyéniben mindhárom mérkőzését megnyerve jutott tovább a csoportkörökből a főtáblára, és egészen a legjobb nyolcig nem talált legyőzőre. Julcsi az U15-ös korosztály csapatversenyében is a legjobb nyolc között végzett.

Az U13-as fiúk között Arany Borisz négyből három mérkőzéséből győztesen került ki, ám a főtáblán nem sikerült meccset nyernie. Boriszhoz hasonlóan Kovács Tamás is három győzelemmel jutott tovább a csoportkörből, ám a főtáblán őt is megállították. Az U15-ben Tamás egy körrel tovább menetelt és a 16 közé jutásért esett ki a versenyből. A párosok küzdelmében Knecht Barnabással az oldalán minden mérkőzésüket megnyerték a csoportban, majd a főtáblán a 32-be jutásért búcsúztak a versenytől.
Boér Anita az U15-ös korcsoportban három mérkőzést nyerve másodikként jutott a főtáblára, ahol a 16 közé jutásért esett ki.

Pascui Nicoleta ugyanezen korosztály egyéni versenyszámában minden csoportmérkőzését megnyerve elsőként jutott a főtáblára, ahol a legjobb 8 közé jutásért szenvedett vereséget. A korosztály csapatversenyében Pascui Nicoleta csapatával egészen a legjobb 8-ig jutott és a négy közé jutásért estek ki.

Hegyi András az U15-ös fiúk mezőnyében két meccset nyerve harmadikként jutott a főtáblára, ahol nem sikerült a 32-be való továbbjutás.

Knecht Barnabás ugyanezen korcsoport egyéni küzdelmében 2 mérkőzést nyerve jutott a főtáblára, ahol a 32-be jutásért esett ki a versenyből.

A Debreceni Asztalitenisz Klub-DEAC a világfesztiválon induló 22 hazai klub eredményességi pontversenyében a 7. helyen végzett.

A versenyzők felkészítésében Bálint Zsolt, Mircea Podoba, Balázs Bence és Bakos Péter vettek részt.