Kozák Luca: “folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk”

A DSI Debrecen magyar bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes gátasát kérdeztük a díjátadó kapcsán, de szóba került a 2023-as szezon is.

0

Kozak_Luca08_web_Atletikai_Eb_foto_MASZ_Zsigmond-Laszlo_2022-300x163 Kozák Luca: "folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk"

Fotó:Facebook/Magyar Atlétika – Hungarian Athletics

Január 9-én este rendezték az Operaházban az M4 Sport – „Az Év Sportolója Gálát, mely eseményen díjazták a legjobb magyar sportolókat és sportcsapatokat. Nagy büszkeség számunkra, hogy a DSI szakosztályának kiválóságát, Kozák Lucát választották az Év női sportolójának. – Megmondom őszintén, mikor megtudtam, Baji Balázs lesz az egyik díjátadó, már voltak sejtéseim, hiszen nincsenek véletlenek. Természetesen izgatottan vártam, kinek a nevét fogják mondani, nagyon boldog vagyok, hogy idén én kaptam ezt az elismerést. De már az nagy büszkeséggel töltött el, hogy ott lehettem a top háromban. Nem gondoltam, hogy egyszer én fogom kapni ezt a díjat, még igazából fel sem fogtam a történteket. Ez az elismerés nem csak nekem szól, hanem a magyar atlétikának is. Legutóbb 2017-ben Baji Balázs lett az év legjobbja, női atlétát pedig, ha jól tudom, 1979-ben díjaztak. Az, hogy most személyemben ismét atlétát választottak, jó visszajelzése annak, hogy értékelnek minket” – fogalmazott a díjátadó kapcsán bajnokunk.

Luca munkából érkezett a díjátadóra, majd az ünnepség másnapján ismét a munkáé volt a főszerep, mesterével folytatták a felkészülést a fedettpályás szezonra. – „A klasszikus alapozásnak hál Istennek vége, de nem mondanám, hogy már a könnyítés fázisában lennénk. Nagyobb hangsúlyt kapnak a gyorsabb munkák, a technika csiszolása, rajtolni is a napokban kezdtem el. Az edzések jól mennek, zavartalanul tudtam dolgozni. Január végén kezdem majd a fedettpályás szezont, mely az Európa-bajnokság miatt idén kicsit rövidebb lesz. Az első pár versenyre még komoly munkából megyünk, az a cél, hogy fokozatosan építkezzünk” – folytatta gondolatmenetét Suba László tanítványa.

Az Európa-bajnokság mellett még egy nagy megmérettetés vár gátasunkra, ugyanis idén a szabadtéri világbajnokságon is rajthoz áll. – „Mindig a világbajnokság a fő verseny, de azzal, hogy Magyarországon rendezik, nem akarok plusz terhet rakni magamra. Ugyan úgy készülünk, mint a korábbi években, folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk, a folyamatos fejlődés a cél. Mint minden évben, most is szeretném megdönteni saját rekordomat. 60 gáton évekig 7.97-et futottam, míg tavaly összejött egy 7.92. Nem feltétlenül úgy gondolkozok, hogy ugyan ezt az időt érjem el, de ha stabilan tudok nyolc másodpercen belül futni, abból kijöhet egy 92-ön belüli idő. Úgy érzem, szabadtéren biztosan van még a 69-ben pár század, az a cél, hogy 100 gáton is minél többet tudjak javulni” – zárta mondandóját Kozák Luca.

KZT