Széles Diána: „van értelme a munkánknak”

Debrecen alpolgármestere úgy fogalmazott, büszke arra, hogy a hétközi eseményt meg tudták rendezni. Azt is elmondta, továbbra is az a cél, hogy a rendszeres mozgást megszerettessék a gyerekekkel.

0

szeles-dia-300x149 Széles Diána: „van értelme a munkánknak”Mint arról a Debreceni Sportélet hasábjain beszámoltunk, szerdán és csütörtökön rendezték a „Mozdulj a Szent Lászlóval” sportverseny elődöntőjét és döntőjét. A viadalt végül a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola csapata nyerte. A kétnapos eseményen városunk alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, a “Mozdulj, Debrecen!” alapító tagja, Széles Diána is jelen volt. De nem csak szurkolt a szurkolt a csapatoknak, a trükkös feladatokat maga is kipróbálta. – Ilyenkor gyakorlatilag újra gyermekké válik az ember, látva a diákok versengését, kedvet kap hozzá, hogy kipróbálja a feladatokat, ezt az első napon meg is tettem – fogalmazott.

A második nap végén megszületett a végső sorrend, kiosztották az érmeket, serlegeket és az okleveleket. Az alpolgármesterasszony azonban kiemelte, minden diák nyert, hiszen átélhették a mozgás, a sport adta örömöt. – Minden egyes „Mozdulj, Debrecen!” rendezvényen az a célunk, hogy a mozgás örömét játékos formában megszerettessük a gyerekekkel. Ami még nagyon fontos, hogy a közösséghez való tartozást erősítsük bennük. Eljöttek, az iskolájukért versengtek, szurkoltak egymásnak, és azt láttam, nagyon boldogok. Ez a sikeres rendezvény is megerősít abban, van értelme a munkánknak. Ez úton szeretném megköszönni a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum kollektívájának, az önkéntes segítő diákoknak, a Rekreációs Sportegyesületnek, hogy ez a verseny ilyen magas színvonalon került lebonyolításra. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt Debrecenben meg tudtuk valósítani – mondta.

Azt is megtudtuk, nem egyszeri alkalom volt a mostani, ugyanis lesz folytatás, idén is még rengeteg program várja a gyerekeket. – Terveink szerint a következő évben a Szent Lászlóval ismét megrendezzük ezt az eseményt, hiszen „Mozdulj, Debrecen!” programot nem egy évre hívtuk életre. Célunk változatlan: minél sokrétűbb, minél több célcsoportot megmozgató mozgásformát biztosítsunk a gyerekeknek. Tavaszra rengeteg programmal készülünk – május 11-én például a „Veled Kerek a Világ” – szinte minden hétvégén lesznek események, melyeken a családok együtt tudnak mozogni, közösen élhetik át a sport adta örömöt. Számomra az ad erőt, hogy látom, munkánknak van értelme, a gyerekek boldogok. Ez visz minket előre, ebből építkezünk – zárta gondolatait Széles Diána.