Egy másodpercen múlt a bravúr

Egy végletekig kiélezett, gólokban és izgalmakban gazdag mérkőzésen a Győr az utolsó másodpercben szerzett találattal nyerte meg a szerdai rangadót.

0

427839088_932913324834316_5929929602908423645_n-300x145 Egy másodpercen múlt a bravúrFotó: DVSC kézilabda/Facebook

Zsinórban 11 győzelmet produkált Szilágyi Zoltán együttese, amely gárda legutóbb a Budaörs csapatát fektette két vállra. A sikereknek köszönhetően a DVSC a 3. helyről várhatja a dobogó 2. fokán tanyázó Győri AUDI ETO alakulatát szerda késő délután. A debreceni lányok legutóbb február 10-én, Bajnokok Ligája 13. fordulójában találkoztak a zöld-fehérekkel, és bizonyultak jobbnak egy találattal. Ezzel megtörtek egy több mint másfél évtizedes negatív szériát. A cívisvárosi hölgykoszorú ismét bravúrra készült, győzelemmel szerettek volna elköszönni szurkolóiktól, ugyanis a 2023-24-es bajnoki év utolsó hazai mérkőzését rendezték a Hódosban.

Debreceni kézről indult útjára a labda és Kácsor Gréta átlövésből be is vette Solberg-Osthassel kapuját. A győriek első támadását nem kísérte siker, ám a másodikból Szöllősi-Schatzl ledolgozta a hátrányt. A 4. percben Grosch Vivien, mielőtt a játékvezetők passzív játék miatt elvették volna a labdát, a hálóba vágta és megint a hazaiaknál volt az előny (2-1). Broch Yvett góljára Haggerty válaszolt, Petrus Mirtill és Planéta Szimonetta növelhette volna a fórt, de mindkét lehetőség kimaradt. A vendégek viszont nem csak egalizáltak, hanem a 9. minutumban át is vették a vezetést, majd ellépett kettővel (3-5). A piros-fehérek nem nagyon találták a rést a győri falon, nem is tudták gyarapítani góljaik számát, ráadásul háromra hízott a hátrány. Erre reagált Szilágyi Zoltán, magához is hívta övéit, hogy rendezze a sorokat. Ám ez sem használt, az egyperces pauza után Vámos Petra a kapufát találta telibe. Egy jó védekezést követően Kácsor Gréta harcolt ki büntetőt, de Töpfner Alexandra nem talált kaput, így nyolcadik támadását is gól nélkül zárta a Debrecen. Füzi-Tóvizi Petra végre megtörte a jeget, közeledve az első negyedórához, 4-7 állt az eredményjelzőn. Tovább nem sikerült zárkózni, meglehetősen sokat hibáztak a piros-fehér lányok, ráadásul Szabó Nina kiállítása után emberhátrányba került a csapat. Füzi-Tóvizi viszont betalált, így maradt a három gólos különbség, majd ismét megzörgetve a hálót, kettőre feljöttek a cívisvárosiak. Grosch Vivien jobb szélről túljárt Solberg eszén, egyre csökkentette a hátrányát, majd a fonalat elkapó Füzi-Tóvizi egalizált (8-8). Erre a vendégek mestere kért időt, hogy rövid eligazítást tartson tanítványainak az oldalvonalnál. Intelmeit megfogadták lányai és ismét elléptek hárommal a 25. percre (9-12). A kiváló formát mutató Füzi-Tóvizinek, Töpfnernek és Gabriel védésének köszönhetően azonban sikerült ismét egyre zárkózni. A félidő végére azonban kettő volt közte, az 14-12-es ETO vezetésnél mentek az öltözőbe a csapatok.

A második etap Gabriel védéssel és Szabó Nina góllal indult, ám lépéshiba miatt a sporik érvénytelenítették a találatot. A győri támadások sem jártak sikerrel, hetesből viszont betaláltak, melyre azonnal Válaszolt Vámos Míra. Töpfner egyre felhozhatta volna övéit, ám büntetőjét hárította a vendégek cerberusa, ezt követően mindkét fél megzörgette a hálót, a 35. percnél 14-16 állt a táblán. Potyogtak a gólok, így a különbség nem csökkent, de nen is nőtt a csapatok között. Ismét a Győr trénere rendelte magához játékosait, hogy elmondja nekik, miben kell változtatniuk. Planéta keze végre elsült, és átlövésből a 40. minutumban egyre csökkentette a hátrányt, majd kihasználva a vendégek mélázását, egyenlített. A zöld-fehérek viszont kettős emberelőnybe kerültek, Szabó és Töpfner kapott két-két percet, amit ki is használtak a Győr vármegyeiek, kétszer bevették Gabriel kapuját. Majd Bartulovic állt a vonalra, védte is Oftedal próbálkozását, ismét egalizálhattak volna a házigazdák, de Planéta lökete elakadt a blokkban. Kácsor is elszalasztotta az esélyt, a zöldek viszont betaláltak, így megint mentek kettővel a 49. minutumban, majd belépve az utolsó tíz perbe már hárommal. (23-25). Jovana Jovovic egy lökés után olyan szerencsétlenül esett, hogy beverte a fejét és mozdulatlanul marad a padlón. Azonnal érkezett a segítség, szerencsére magához tért, de hordágyon hagyta el a pályát. A kényszerszünetből a Loki jött ki jobban, egyre megint feljöttek a lányok, ki is kérte második idejét az ETO szakvezetője. A hajrára fordulva Szilágyi Zoltán is eligazítást tartott tanítványainak, akik megfogadva tanácsait, miután újra indult a játék, sokadjára egyenlítettek (29-29). Az 58:27-nél robbant a csarnok, Grosch lövése után a hálóban landolt a labda, a DVSC átvette a vezetést, ám büntetőből egalizált a Győr. Fél perccel a vége előtt másodjára is az oldalvonalhoz hívta övéit a hazai tréner, hogy átbeszéljék az utolsó attakot. Hét a hat ellen támadtak a debreceniek, de hibáztak, egy másodperccel a vége előtt pedig Győri-Lukács az üres kapuba dobta a labdát, így az ETO elvitt két pontot Debrecenből.

Női kézilabda NB I 25. forduló

DVSC Schaeffler – Győri AUDI ETO: 30-31 (12-14)

DVSC: Gabriel – GROSCH 4, PLANÉTA 3, Vámos P. 2, Haggerty 1, Kácsor 3, Petrus.

Cserék: Bartulovic (kapus), SZABÓ N. 3, Csernyánszki, FÜZI-TÓVIZI 7, Töpfner 2 (2), Jovovics, Hornyák D., VÁMOS M. 5

Edző: Szilágyi Zoltán

GYŐR: Solberg – Győri-Lukács 2, Rju Un Hi 2, BRATTSET 3, Haugsted, Nze-Mnko 1, Szöllősi-Schatzl 3

Cserék:  S. Toft (kapus), De Paula 1, Broch 2, GROS 9 (5), Oftedal 1, KRISTIANSEN 7 (3)

Edző: Per Johansson