A belső után külső megújulás a Hódos Imre-sportcsarnoknál

Modern, sorompóval ellátott parkolót alakítottak ki a DVSC kézilabdázóinak és az akadémistáknak.

0

1-1-300x199 A belső után külső megújulás a Hódos Imre-sportcsarnoknál

A 80 férőhelyes, felújított várakozó hely mai átadása előtt Barcsa Lajos alpolgármester úgy fogalmazott, ezzel a Hódos Imre-sportcsarnok belső felújítása után egy európai szintű parkolóval gazdagodott a kézilabda klub és a hozzá tartozó akadémia. Megérdemli, hiszen egy, a közelmúltban közzé tett felmérés szerint a Loki közte van annak a tíz csapatnak, melyek mérkőzéseit a legtöbben látogatják Európában. Emiatt is történt a belső és külső felújítás, ami folytatódik a sportcsarnok környezetével. Ennek első lépése a klub által elvégzett parkoló-felújítás. Mivel az odavezető Pattantyús utca burkolata viszont nagyon rossz állapotban van, önkormányzati forrásból rövidesen arra is sor kerül.

3-1-300x199 A belső után külső megújulás a Hódos Imre-sportcsarnoknál

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője is azt hangsúlyozta, hogy ideje volt a parkoló megújításának, hiszen az utóbbi időkben szinte már tankcsapdákon kellett átverekedniük magukat a járművezetőknek a megálláshoz. Megköszönte a támogatást az önkormányzatnak, illetve az Emberi Források Minisztériumnak és a kivitelező cégnek a minőségi munkát.

A beruházást végző Magyar Parképítő Kft. ügyvezetője, Petrus Mihály elmondta, a teljes parkolórendszer megújult. Felszedték a régi burkolatokat, új alapot építettek, a korábbi hat centiméteres szegélykövet 10-esre cserélték, illetve többször átmosták a csapadékelvezető rendszert. A belépés ezentúl rendszámfelismerés után történik majd a parkolóba.

A szalagátvágás előtt elhangzott: a vasárnapi, Érd elleni találkozóra már mehetnek a nézők, de csak oltási igazolvány felmutatása mellett.

É.P.

Fotók: Égerházi Péter