A cél: bevenni Mosonmagyaróvárt

Nagyon fontos találkozó vár a DVSC-Schaeffler csapatára, amely április 12-én pénteken látogat a nem túl közeli Mosonmagyaróvárra, hogy megvívjon a Győr-Moson megyeiekkel a két bajnoki pontért. A mérkőzés 18:30-kor veszi kezdetét és remélhetőleg a lányok érvényesítik a papírformát és győznek a nagyon jó hangulatú mosonmagyaróvári csarnokban.

0

56589751_2453019574755923_696999284343570432_n-300x183 A cél: bevenni MosonmagyaróvártFotó: DVSC Kézilabda Facebook

Bognár Róbert edző csapata újonc csapat létére jelenleg a 10. helyen áll a tabellán, ám hátránya csupán 1 pont az elmúlt nyáron (is) nagy bevásárlást tartó Kisvárdával szemben. A hazai pálya igen nagy előny jelent nekik, hiszen nagyon lelkes szurkolóik vannak, akik Debrecenben is végig hangosan, de végtelenül sportszerűen buzdították övéiket, kivívva ezzel a debreceni szurkolók szimpátiáját. Nagyszerű formában van az ellenfél, különösen otthon hatékonyak Tilingerék, a tavaszi szezonban már begyűjtötték többek között a Fehérvár, a Kisvárda és a Dunaújváros skalpját is, méghozzá úgy, hogy mindhárom mérkőzésen egy góllal bizonyultak jobbnak ellenfelünknél. Apropó, Tilinger, egyértelműen ő a csapat vezére, illetve gólfelelőse is, 16 mérkőzésen elért 104 gólja tekintélyt parancsoló. Fontos játékos továbbá a válogatottban is bemutatkozott Kopecz illetve a rutinos, Győrben és a Ferencvárosban is megfordult, Kovacsicz is. A két szélső pozícióban nagyon gólerős játékos fog minden bizonnyal pályára lépni, az ő semlegesítésük nem lesz egyszerű feladat.

A mieink sem várhatják rossz hangulatban az összecsapást, hiszen a tabellára pillantva láthatjuk, hogy a hatodik helyen áll a csapat. Köszönhető ez annak, hogy az elmúlt négy mérkőzésből hármat megnyertek a lányok, még hozzá magabiztosan. Nagyon pozitív, hogy Lotte Grigel újra jó teljesítményt nyújtott betegsége után, az ő kreatív játékára nagy szükség lesz ezen a mérkőzésen (is). További örömre ad okot Oguntoye formája is, aki egyre több mérkőzésen tud hozzátenni védéseivel a csapat játékához. Nagyon fontos mérkőzés ez a céljaink eléréséhez, ehhez mindenkinek hozzá kell tenni saját jó teljesítményét. Nem szabad kiindulni azonban az őszi, tízgólos győzelemről, hiszen az egy teljesen más mérkőzés volt, más körülményekkel, elég ha csak arra gondolunk, hogy akkor az ellenfél még a kieső zónában volt megtalálható, míg jelenleg már nem igazán fenyegeti őket a kiesés veszélye. Mindezek tetejében még hosszú út is vár a csapatra, amely remélhetőleg nem veti vissza a lányok teljesítményét. Azonban azt le kell szögezni, hogy a jelenlegi debreceni csapat erősebb ellenfelénél, ezt jól mutatja a tabella is, így a cél egyértelmű: érvényesíteni a papírformát és bevenni Mosonmagyaróvárt.

Hajrá lányok!

Mosonmagyaróvár – DVSC-SCHAEFFLER

04.12. 18:30 UFM Aréna