A DVSC fiókcsapata elkezdte a felkészülést

A kis Loki játékosai számára elkezdődött a munka, hétfőtől már készülnek a következő bajnoki szezonra. A csapat vezetőedzője, Szatmári Csaba nyilatkozott az elkövetkező hetek programjáról, de a DVSC kieséséről is ejtett néhány mondatot.

0

dsc_0047_custom_-300x200 A DVSC fiókcsapata elkezdte a felkészüléstFotó: Halmai Balázs / DVSC

Egy kéthetes szabadságot követően hétfőn kezdtük el a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki szezonra. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a DVSC fiókcsapata a következő idényben is az NB-III-ban indulhat – kezdte mondandóját Szatmári Csaba. – A csapat összetétele annyiban változott, hogy az U19-es korosztály 2001-es születésű játékosai felkerültek, így 22-23 fős kerettel vághatunk neki a felkészülésnek. Még annyi változás történt, hogy Kónya Márknak lejárt a szerződése, tőle elköszöntünk, illetve Mészáros Norbert végleg szögre akasztotta a stoplist. Március 14-én játszottuk az utolsó tétmérkőzésünket, a vírus járvány miatt szüneteltek az edzések, a játékosok otthoni környezetben, heti edzésterv alapján készültek. Amit előírtunk számukra, azt becsülettel elvégezték, de az otthoni munka minősége meg sem közelíti a csapatedzésekét. A szigorítások enyhítése után kezdtük újra a csoportos foglalkozásokat, de a bajnokság már nem folytatódott. Természetesen érződött a bő két hónapos kihagyás, ezért a legfontosabb feladatunk, hogy a játékosokat megfelelő fizikai állapotba hozzuk, de nagy hangsúlyt fektetünk taktikai elemek gyakorlására is. Az elkövetkező öt hetes időszakban több edzőmeccs is szerepel a programban.

 – A következő szezonnal kapcsolatban az a cél fogalmazódott meg, hogy a bajnokság végén minél előrébb álljunk a táblázaton, valamint az, hogy a felkerülő fiatalok beleszokjanak a felnőtt futballba. Azon dolgozunk továbbra is, hogy minél több játékost tudjon bemutatkozni a jövőben is az első csapatban – fogalmazott a vezetőedző.

„Szacsát mélyen lesújtotta a DVSC kiesése: – A mai napig nem tudtam túltenni magam a történteken, még most sem akarom elhinni, hogy a csapat kiesett az élvonalból – mondta szomorúan a Loki korábbi védője. – 1993-ban szerződtem Debrecenbe, akkor került fel a Loki az első osztályba, részese lehettem a klub sikereinek, labdarúgó karrierem legszebb éveit köszönhetem a Lokomotívnak. Vérzik a szívem, hogy 27 év után, a magyar labdarúgás egyik meghatározó csapat nem lehet ott az NB-I bajnoki rajtjánál. Az utolsó, Paks elleni meccsen az utolsó percig bíztam abban, begyűjtjük a három pontot és megőrizzük élvonalbeli tagságunkat. A lehetőség még a hosszabbításban is adott volt, csak centik választották el a csapatot az NB-I-től. A kiesés mindenkit megviselt, de fel kell állni a padlóról, ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni. Előre kell tekinteni, augusztus 2-án kezdődnek a másodosztály küzdelmei, az elkövetkező hónapban olyan csapatot kell építeni, mely esélyes a feljutásra. Nem is lehet más a cél, mint a feljutás, bízom benne, egy év múlva ismét a legmagasabb osztályban szerepelhet a DVSC.