A Final Four kapujában a lányok

A DVSC-SCHAEFFLER ifi és serdülőcsapata magabiztos győzelmekkel zárt a szombati játéknapon.

0

dvsc-ifi-1-300x157 A Final Four kapujában a lányok

Fotó: dvsckezilabda.hu

Győrvári Viktor tanítványai már az első félidőben bebiztosították a győzelmüket, jól játszottak, tíz gólos előnnyel vonulhattak szünetre, a folytatásban feljebb zárkóztak ugyan a hazaiak, de a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Márián Blanka lányai fokozatosan lendültek játékba, a hazaiak egy ideig tartották velük a lépést, de az agresszívabb védekezésnek köszönhetően egyre nőtt a különbség, a félidőt hét gólos előnnyel zárták. Szünet után, a biztos vezetés tudatában pihenhettek a meghatározó játékosok, de akik pályára léptek, bizonyították, lehet rájuk számítani, végül nyolc gólos előnnyel nyerték meg a mérkőzést.

Győzelmével minkét korosztályos együttes nagy lépést tett a kitűzött cél elérése, a Final Four felé.

Női ifjúsági I. osztály

Győrvári Viktor: Az első félidőben nagyon jól kézilabdáztak a lányok, jól védekeztek, jók voltak a lerohanások, a tíz gólos különbség még hízelgő is volt az ellenfélre nézve, mert 12-13 is volt közte. A félidő végére talán kicsit kiengedtünk védekezésben, a második játékrészben pedig hamar cseréltem, akik pályára léptek nem tudtak megfelelően felvenni a játék ritmusát. A legfontosabb viszont, hogy begyűjtöttük a két pontot, az mindegy volt, hogy milyen gólkülönbséggel győzünk.

Szent István SE – DVSC-SCHAEFFLER: 32:37 (15:25)

DVSC-SCHAEFFLER: Bodó Gabriella, Pertus Mirtill 6, Poczetnyik Luca 12, Sápi Boglárka 3, Vámosi Panna 6, Kozma Krisztina 2, Török Lilly 4,

Cserék: Barati Laura 3, Kórik Vivien 1, Sápi Gréta, Haja Dóra, Bágyi Stella, Román Zsófia

Edző: Győrvári Viktor

Leány serdülő I. osztály

Márián Blanka: A mérkőzés nehezebben indult a szokásosnál, ellenfelünk egy-két pozícióban jó erőket képviselt, ezt nehezen tudtuk lereagálni, de intenzívebb védekezésre váltottunk, onnantól feljavult a játékunk, a második félidőben tudtuk még növelni a teljesítményünket. Mindenkinek megadtam a játéklehetőséget, akik a Ferencváros és az MTK ellen kevesebb játékpercet kaptak, most többet voltak a pályán. Amit kértem a lányoktól azt többé-kevésbé megvalósították, nem voltunk annyira kirobbanó formában, hiszen a héten kicsit többet edzettünk, de így is biztosan szereztük meg a két pontot.

Szent István SE – DVSC-SCHAEFFLER: 17:25 (10:17)

DVSC-SCHAEFFLER: Bágyi Stella, Szabó Zsófia 2, Panyi Krisztina 6, Haja Dóra 3, Török Lilly 4, Silye Nanda 3, Rácz Panna

Cserék: Horváth Patrícia 2, Román Zsófia 1, Kelemen Dorina 1, Bákonyi Lara 2, Balogh Rebeka 1

Szép volt lányok!