A fővárosban szenvedte el első vereségét a DEAC

A gól nélküli első félidőt követően az egyetemisták megszerezték a vezetést, de a BKV Előre szinte azonnal egyenlített, majd a hajrában a három pontot érő találatot is megszerezte.

0

safe_image-1-2-300x157 A fővárosban szenvedte el első vereségét a DEAC

Fotó: deac.hu

Élcsapatok rangadóját rendezték az NB III 7. fordulójában, a hibátlan mérleggel listavezető BKV Előre ugyanis a szintén veretlen DEAC együttesét látta vendégül a fővárosi Sport utcában. A két csapat eddigi formája nagy csatát, szoros és a végletekig kiélezett ütközetet vetített előre, az elmúlt fordulókban ugyanis mindkét gárda magabiztosan vette az akadályokat, középcsapatok és kiesőjelöltek ellen egyaránt magabiztos teljesítménnyel rukkoltak ki a felek. Egy rangadó ugyanakkor mindig különleges, itt nem számít a múlt, kizárólag a pillanatnyi forma, abban pedig már előzetesen biztosak lehettünk, hogy Sándor Tamás tanítványai kettőzött erővel fognak küzdeni az oly fontos három pontért.

Mindkét csapat szerette volna elvenni a másik veretlenségét, így már az első percektől nagy küzdelem zajlott a pályán, szikrázó és kemény ütközetek jellemezték a találkozót. A szóbeli figyelmeztetések után a játékvezetőnek kétszer is fel kellett mutatnia a sárga lapot, Soltész Jánost pedig kényszerűségből le kellett cserélni, a helyére Szabó Kornél állt be. Az első negyedórában a házigazda játszott fölényben, de nagyobb lehetőséget nem tudott kialakítani, védelmünk jól állta a sarat. Az ivószünet után aztán átvette a kezdeményezést a DEAC, a 33. percben pedig közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez, Lakatos Benjamin átadását követően Al-Sheraji lövését védte bravúrral Éliás Gergely. A félidő hajrájához érve aztán már a BKV kapusa is tehetetlen volt, Bizdilya Anton szabadrúgásból tekert a léc alá, megszerezve ezzel a vezetést az egyetemistáknak. Sokáig azonban nem örülhettünk, még a szünet előtt egyenlített a házigazda, miután egy jobbról érkező beadást a másodvirágzását élő Busai Attila négy méterről továbbított a kapuba (1–1).

A második félidőre még nagyobb elánnal jöttek ki a csapatok, késhegyre menő harc folyt a játéktéren. Mindkét együttes erős kerettel rendelkezik, de nagy kérdés volt, hogy melyik gárda bírja fizikálisan és mentálisan jobban a végéig. A fordulás után már kevesebb helyzetet jegyezhettünk fel, mint az első játékrészben, a listavezető valamivel közelebb állt a gólszerzéshez, de a gyors debreceni akciók is hordoztak magukban veszélyt. A 78. percben aztán egy szöglet utáni kavarodásból Tóth Szabolcs bevette a DEAC kapuját, így vezetést szerzett a házigazdának, Sándor Tamás együttesének pedig már nem sikerült egyenlíteni. A DEAC 2–1-es vereséget szenvedett a rangadón, az egyetemisták először maradtak alul a szezonban, jövő szombaton a Magyar Kupában javíthat a gárda.

NB III Keleti Csoport, 7. forduló

BKV Előre – DEAC 2–1 (1–1)

DEAC: Tóth – Sándor, Bereczki (Trencsényi 80’), Spitzmüller, Al-Sheraji, Soltész (Szabó K. 32’), Lakatos, Bidzilya (Tochukwu 63’), Virág (Jankelic 80’), Orosz, Székely

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerző: Bidzilya 46’

T.H.