A Groupamába látogat hétvégén a Loki

Az élvonal 32. fordulójának szombati játénapján a Ferencváros otthonában lép pályára a DVSC.

0

lokifradi-300x155 A Groupamába látogat hétvégén a LokiFotó: Ásztai Csaba

Hiába játszott szinte végig fölényben Srdjan Blagojevics alakulata, ez meddőnek bizonyult, a kiesés elől menekülő Honvéd elvitt egy pontot a Nagyerdei Stadionból előző héten. A kispestiek 4-5-1-es hadrendben védekeztek, ezzel pedig nem tudtak mit kezdeni a piros-fehérek, széleken nem sikerült mögéjük kerülni, a középen vezetett támadások pedig rendre elhaltak a tizenhatosnál. Mance, Bódi és Bárány beállításával veszélyesebbé vált a DVSC játéka, utóbbi két játékos közel is állt a gólszerzéshez, ám Szappanos remek napot fogott ki, mindkétszer bravúrral hárított. Nagy lehetőséget szalasztottak el a cívisvárosiak, ugyanis a Paks nagy pofonba szaladt bele, kaptak egy hatost a Mezőkövesdtől, egy győzelemmel a Loki zárhatta volna a 3. helyen a fordulót.

Hétvégén már az utolsó előtti fordulót rendezik a legmagasabb osztályban, pénteken a Paks – Puskás párharccal veszi kezdetét a játékhét és vasárnap az Újpest – Kecskemét összecsapással zárul. A Lokomotív szombaton lép pályára, mégpedig a már bajnok Ferencváros otthonában. A zöld-fehérek vereséggel zárták az előző játékhetet, a Kecskemét harmadjára is legyőzte Csercseszov legénységét.

Dzsudzsákék kétszer már összecsaptak a Fradival, az elsőt és a másodikat is a fővárosiak nyerték 2-0-ra. A papírforma ezúttal is az Üllői útiak mellett szól, ráadásul győzelemmel szeretnének elköszönni a Groupama Arénától, ugyanis ez lesz idei utolsó hazai fellépésük. Ez is jelzi, nehéz 90 perc vár a debreceniekre, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esély a három pont begyűjtésére. Ehhez viszont hatékonyabb támadójátékra lesz szükség, mint az előző két fordulóban, illetve jó védőmunkára. Az a teljesítmény, melyet február végén nyújtott a csapat, kevés lesz a fővárosban.

Kellenek az egységek, hogy az utolsó fordulóban még legyen esély a dobogóra. A piros-fehérek abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy már tudni fogják, a riválisok eredményét, ugyanis a Paks – Puskás meccs pénteken kerül megrendezésre. Ha a Loki vereséget szenved, az atomvárosiak pedig nyernek, Bognár György csapata már ünnepelheti a bronzérmet. Felcsúti győzelem esetén a Fejér vármegyeiek lépnek a 4. helyre. A döntetlennél viszont a zárófordulóban dől el, mely gárda végez a dobogó harmadik fokán.

A debreceni szurkolók abban reménykednek, hogy négy év után ismét érmes helyen végez a csapat, de ha ez nem jön össze, akkor sem lehetnek csalódottak. Az előző bajnoki évben szinte végig a kiesés elől menekült a Loki, az idei szezonnak pedig azzal a céllal vágtak neki, hogy biztos legyen a bennmaradás, ezt pedig jóval túlteljesítette a gárda. Csalódottak akkor lehetnek a piros-fehér drukkerek, ha kedvenceiktől a februári teljesítményt fogják látni. Ha viszont elhiszik a játékosok, hogy van keresni valójuk az Üllői úton, meglephetik a Fradit.

Labdarúgó NB I 32. forduló

Ferencváros – DVSC

05.20. 17:45      Groupama Aréna

KZT