A harmadik párharcot is a Fradi nyerte

A két ferencvárosi győzelem ellen az Erste Liga rájátszásnak 3. mérkőzését rendezték meg kedden este a cívisvárosi csarnokban a DEAC és az FTC-Telekom csapatai között. A ma esti és a holnapi meccseken nagyon fontos volt, hogy kozmetikázzon az eredményen a házigazda, nehogy söprés legyen a négy nyert találkozóig tartó párharcban.

0

20240312_DEAC-FTC_0336_DI-300x160 A harmadik párharcot is a Fradi nyerteFotó: deac.hu

Szeles Martin védése volt a mérkőzés felütése, a hálóőrt hamar foglalkoztatták a vendégek. Nagy iramban kezdtek a csapatok, gyors, már-már kapkodó volt a játék az elején. Hári Norbert lőtt hazai oldalról, Nagy hárította az éles szögből leadott bombát, majd Usnyev tüzelt távolról, alig lőtt mellé a védő. Munkában volt Nagy Kristóf, alig valamivel később Bucsikn elől tisztázott villámgyors mozdulattal. Ezek a Debrecen percei voltak, nagyon jó lett volna megszerezni a vezetést, mert erre meg is volt minden esély. Sajnos mégis a Fradi ütött gólt, Kloz nagyot hibázott, Turcotte lecsapott a pakkra és közelről már könnyű dolga volt. A találat után rögtön emberelőnybe kerültek a fekete-fehérek, ám egy kontrából Nemec elől kellett tisztáznia Szelesnek. A DEAC nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így az FTC kivédekezte a hátrányt. Hat perc volt hátra a játékrészből, amikor Bucskin vágta kevéssel mellé a korongot, ezután pedig Rétfalvi Kristóf pakkja landolt a fővárosi kapus fejvédőjén. Nagy tempójú hokit hozott az első 20 perc, kár, hogy az egyetlen gólt a vendégek szerezték, pedig a finisben Mihalik András helyzetbe került a kapu torkában, de elsiklott előtte a korong.

Crespi hozta nehéz helyzetbe Szeles Martint az első szünet után, ám a hajdúsági kapus hanyatt fekve is megóvta a hálóját a góltól, majd Hrabal korongja jött ki cerberusunk mamutjáról. Megnyomta az első perceket a Fradi, észnél kellett lenniük az egyetemistáknak. Brady és Nemec kétszer is foglalkoztatta Szelest, örülhettünk, hogy megúsztuk bekapott találat nélkül. 15:12 volt hátra a harmadból, LaPorte beleért egy éles lövésbe a kapu torkában, és megszerezte a Ferencváros második gólját. Válaszként Koblar piszkálta rá a játékszert, Nagy Kristóf megakadályozta a cívisek szépítését. Próbálkozott becsülettel a DEAC, viszont az FTC továbbra is gólveszélyesen játszott. Az etap közepén Vasziljev botját fogta meg Bán, a fradistának ki kellett ülnie két percre. Hamar kihasználtuk ezt, Dominik Novotny kapáslövéssel szépített! Megérkezett az első hazai kiállítás is, Vasziljev miatt fogyatkozott meg a Debrecen. Nemec próbálkozását hatástalanította Szeles, majd Novotny majdnem az egyenlítést is megszerezte, azonban pontatlanul célzott. Pörögtek az események, egyértelmű volt, hogy parázs végjátékra van kilátás.

Két minutum elteltével Mihalik Gergőt küldték le testre ütés címszóval, azaz nem indult jól az utolsó húsz perc a házigazdák szempontjából. Brady kétszer is majdnem kihasználta helyzetét, ezután Nemec már nem hibázott, kapusunk mellett elhúzva a korongot. Nehézzé vált az egyetemisták helyzete, bravúr kellett volna a szépítéshez az összesítésben, de nem volt még semmi veszve. Németh szabálytalansága után összejött a harmadik hajdú-bihari előny, amelyet Bucskin majdnem kihasznált, helyén volt a zöld-fehér hálóőr, majd Jeliszejenko ágyúzásába vetődött bele egy védő. Az Usnyev által megküldött pakk jött ki Nagy Kristófról, ez sem akadt be, pedig jó kísérlet volt. Ezúttal Turcotte volt túl kemény, előnybe került a Debreceni EAC. Hat perccel a dudaszó előtt nagyot hibáztunk, s az emberhátrányban játszó vendégek egy remek összjáték végén, tiszta helyzetből beütötték negyedik góljukat, újfent Nemec volt eredményes. Ez nyilván megfogta a hazaiakat, a budapestieket pedig megnyugtatta.

Szerdán 18.30-kor a Debreceni Jégcsarnokban folytatódik a párharc, amelynek az lesz a tétje, hogy a Fradi lezárja-e a további kérdéseket, vagy a DEAC életben tartja továbbjutási reményeit.

Erste Liga, rájátszás, 3. mérkőzés

DEAC – FTC-Telekom: 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)