A kiesőjelölthöz látogat a DVSC

Srdjan Blagojevic legénysége szombaton a Várkerti Stadionban, a Kisvárda otthonában folytatja a pontvadászatot.

0


DVSC-Mezokovesd-0027-300x162 A kiesőjelölthöz látogat a DVSC
Fotó: Ásztai Csaba

Legutóbb a tavasz legjobb játékával fektette két vállra Srdjan Blagojevic legénysége a Zalaegerszeget és aratta legnagyobb arányú győzelmüket. A piros-fehérek végig szervezetten futballoztak, csapatként funkcionáltak és már az első félidőben eldöntötték a párharcot. 45 percnyi játék után négygólos előnnyel vonulhattak szünetre. A második játékrészben szépítettek ugyan a kék-fehérek, de Bárány második találatával végül 5-1-re nyerte a mérkőzést a Vasutas. Mivel a rivális Puskás csak egy pontot szerzett, a debreceni gárda átvette tőlük a 4. helyet.

Két hetes pauza után folytatódik hétvégén a legmagasabb osztályban a pontvadászat, mely pénteken a Puskás- Fehérvár találkozóval veszi kezdetét és vasárnap a Mezőkövesd – Ferencváros párharccal zárul. A Lokomotív szombaton kora délután lép pályára, ezúttal idegenben, az egyik kiesőjelölt, a Kisvárda otthonában. A szabolcsiak legutóbb az MTK ellen szenvedték el 17. vereségüket, ezzel egyre távolabb kerültek attól, hogy a szezon végén megőrizzék NB I-es tagságukat. Kilenc pontra vannak a 10. helyen álló zalaiaktól, nehéz helyzetben vannak, de még él a remény, hogy a következő versenykiírásban a legjobbak között szerepelhet a csapat.

Kétszer már összecsaptak a felek a 2023-24-es bajnoki évben, az első párharcot 4-1-re nyerte a Lokomotív, a második viszont gól nélküli döntetlennel zárult. A hajdúságiak még odaérhetnek a biztos nemzetközi kupaindulást érő 3. helyre, melytől csak hat egységnyire vannak, ám ahhoz, hogy ez összejöjjön, hozniuk kell a kötelezőt. Nem lesz könnyű, a várkertiek mindent meg fognak tenni azért, hogy legyen még esélyük kiharcolni a bennmaradást. De ha a DVSC azt a teljesítményt nyújtja, mint a ZTE ellen, nem lehet kérdéses, mely gárda nyeri az összecsapást.

Labdarúgó NB I 26. forduló

Kisvárda – DVSC

03.30. 14:30      Kisvárdai Várkerti Stadion