Sokba került a DVSE-nek a hosszú gólcsend

A debreceni vízilabdázók álomszerű első félidőt produkáltak, de egy hosszú góltalansági széria miatt elúszott a győzelem.

0

dvse1-300x200 Sokba került a DVSE-nek a hosszú gólcsend

Fotó: Nagy Anita

A DVSE pólósainak beletört a bicskája a BVSC-be, így immáron a hetedik hely lebeghet Komlósi Péter tanítványainak a szeme előtt. A Honvéd elleni párharc a Kőér utcai uszodában kezdődött meg szombaton.

Manhercz Ádám góljával kezdődött az összecsapás, de a fővárosiak öröme nem lehetett tartós, hiszen a debreceniek egy 6-0-s sorozattal rukkoltak elő. A kiváló szériából előbb Macsi Patrik vette ki a részét két találattal, majd Smitula Gergő is eredményesnek bizonyult, ezt követően Szőke Szabolcs duplája jött, végül Boros Tamás is túljárt a Honvéd kapusának az eszén.

Az egyre nehezebb helyzetbe sodródó házigazdát Irmes Pál próbálta kirángatni az egyre mélyülő gödörből, de Boros a második negyed utolsó percében értékesített egy emberelőnyt, így kényelmes helyzetből várhatta a folytatást a hajdúsági alakulat (2-7).

Sajnos a harmadik felvonás debreceni szempontból rémálomszerűen alakult, a cívisek vetélytársa öt gólt termelt, míg a DVSE pólósai elöl nem tudták folytatni a korábban látott jó támadójátékukat.

A negyedik negyedben a Honvéd újabb három találattal igyekezett végképp megtörni a debreceniek harci kedvét (10-7). Bő egy perccel a vége előtt Boros faragott a hátrányon, Smitula lövése is gólt eredményezett, de a Honvéd került egy lépéssel közelebb a hetedik helyhez.

A párharc szerdán a Debreceni Sportuszodában folytatódik.

Honvéd-DVSE 10-9 (1-3, 1-4, 5-0, 3-2)

A DVSE gólszerzői: Boros 3, Macsi 2, Szőke 2, Smitula 2

B. Á.