A lányok jól forgatták a kardot

A hétvégén megrendezett kadet és junior Magyar Kupában ismét remekül szerepeltek az Interfencing DSC és a TFSE sportolói. Simon Petronella a kadet mezőnyben végzett a 8. helyen, míg Battai Sugár Katinka egy korosztállyal feljebb a juniorok között lett 7.

0

IMG_20181027_164018-300x225 A lányok jól forgatták a kardot

A szombati versenynapot a fiúk kezdték. Boross Boldizsár a legjobb 32 közé jutásért vívott izgalmas mérkőzést, míg Bányay Marcell és K. Szabó Mátyás a 16-ért harcolhatott. A hölgyeknél az egyesület mindhárom indulója továbbjutott a csoportkörből. Wladimír Véda a 16-ért, Varga Emília a nyolcaddöntőben szerzett értékes tapasztalatokat. A nap meglepetését Simon Petonella okozta, aki két év kardvívást követően jutott a legjobb nyolc versenyző közé, és szerzett szépen csillogó érmet.

A vasárnapi junior viadalon Simon Petronella és Battai Sugár jutottak tovább a csoportkörből. Battai újfent remek vívással került a legjobb nyolc közé, ahol szoros mérkőzésen szenvedett vereséget újpesti ellenfelétől.

Nagyon értékes helyezéseket szereztek sportolóink a hét végén – elemezte a versenyt az Interfencing és a TFSE edzője Dávid László. – Sugi hétről hétre a legmagasabb szinten vív, és korosztálytól függetlenül résztvevője a döntőknek. Az ő esetében a legfontosabb, hogy hagyjunk elég időt a szervezetének a regenerációra a sűrű versenynaptárban. Nelli eredményének nagyon örülök, hiszen két éve váltott fegyvernemet és a szorgalmas, kitartó munkája ezúttal egy döntős helyezést ért. Csak így tovább!