A legnehezebb erőpróba vár a DEAC labdarúgóira

Ősszel háromgólos vereséget szenvedett a Vasastól az egyetemista alakulat, s ezúttal sem a mieink számítanak a párosítás esélyesének.

0

7I9A8986_379-300x200 A legnehezebb erőpróba vár a DEAC labdarúgóiraFotó: Vasas FC

Vasárnap este csalódottan, pont nélkül tértek haza Békéscsabáról a DEAC NB II-es labdarúgói, miután háromgólos vereséget szenvedtek a viharsarokban, ezzel pedig már-már reménytelenné vált helyzetük a bennmaradást illetően. A buszúton a fiaskó okai mellett már a következő erőpróba szolgáltatta a témát, szerdán délután ugyanis nem akármilyen felmérő vár az egyetemistákra, a feljutásra pályázó Vasas érkezik a DEAC Sportcampusra. Fiataljaink közül sokak számára nagy élményt és egyben lehetőséget jelent, hogy a magyar labdarúgás egyik meghatározó alakulata ellen léphetnek pályára, amelynek keretében jelenleg is több korábbi válogatott kiválóság található, ám a debreceniek ennél többre vágynak, szeretnének borsot törni az angyalföldiek orra alá.

A realitások talaján maradva, ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, a tabellán ugyanis nem kevesebb, mint 43 pont választja el a csapatokat, a Vasas mindössze öt vereséget szenvedett a szezonban, míg a mieink ugyanennyi alkalommal tudtak három pontot szerezni. A fővárosi piros-kékek jelenleg a tabella második helyén állnak, négy ponttal lemaradva az éllovas DVSC mögött, így a másik debreceni klubnak is segíthetne a DEAC, ha meglepetést tudna okozni szerdán. Ehhez százhúsz százalékos teljesítményre, no meg egy kis szerencsére is lenne szükség, utóbbiból pedig az elmúlt hónapokban sajnos nemigen akadt, elég, ha az utolsó perces pontvesztésekre, vagy épp a Békéscsabán kapott gólokra gondolunk. Sándor Tamás elmondása szerint a munkát elvégezték a fiúk, ennek pedig előbb-utóbb meglesz a látszata – nyolc lehetőségünk lesz még a bizonyításra a DEAC története első másodosztályú szezonjában.

Labdarúgó NB II, 31. forduló

DEAC – Vasas FC

DEAC Sportcampus, 04.07. 16:30

P.G.