A Loki is bekapcsolódik a hazai kupasorozatba

A Magyar Kupa 3. fordulójának szombati játéknapján a harmadosztályú Eger otthonában lép pályára a DVSC.

0

DVSC-Kecskemet-NB-I-009-300x167 A Loki is bekapcsolódik a hazai kupasorozatbaFotó: Ásztai Csaba

Két hete lépett utoljára tétmérkőzésen pályára Srdjan Blagojevic csapata, mely gárda szeptember 3-án 2-0-ra legyőzve a Kecskemét együttesét és átvette a vezetést a tabellán. Szombaton újabb kihívás vár a Vasutasra, ám ezúttal nem a bajnokságban, hanem egy másik sorozatban kell helyt állniuk Bódiéknak, ugyanis hétvégén rendezik a Magyar Kupa 3. fordulóját. A megyei és az NB III-as gárdák után a második vonal és az első osztály csapatai is bekapcsolódnak a küzdelmekbe.

A szombati játéknapon a piros-fehérek az Eger otthonába látogatnak, mely alakulat a Gyulaháza elleni hétgólos győzelemmel indította a sorozatot, majd a második körben büntetőkkel búcsúztatta a Tarpát. A bajnokságban 3-1-3-as mérleggel az észak-keleti csoport 9. helyén állnak a piros-kékek, mely gárda legutóbb a SBTC-t győzte le 1-0-ra.

Bár jelenleg két osztálynyi különbség van a két csapat között, a Heves vármegyeiek a 2012/13-as szezont az élvonalban töltötték, ám az NB I-es tagság kérészéletűnek bizonyult, ugyanis a bajnoki év végén kiestek. Kétszer találkoztak akkor a felek, az első párharc nagy meglepetésre egri győzelemmel zárult, ám a másodikban érvényesült a papírforma, 3-0-ra nyert a Vasutas.

A Loki szurkolók továbbjutást várnak kedvenceiktől, nagy csalódásként élnék meg, ha csapatuk nem lenne ott a 4. fordulóban. Az nem kérdés, hogy a debreceniek a párharc esélyesei, nem csak két osztálynyi különbség van a két gárda között, játékosállománya is jóval erősebb a piros-fehéreknek. Ennek viszont a pályán is meg kell látszania, már az is meglepetésnek számítana, ha nem a rendes játékidőben döntené el a párharcot a DVSC.

Valószínű, a Loki szakvezetője lehetőséget ad azoknak, akik eddig kevés játékpercet tölthettek a pályán, illetve a fiókcsapat fiataljai közül is lesznek, akik bekerülnek a meccskeretbe. De bármilyen összeállításban lép pályára Lokomotív, csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A továbbjutás továbbra is egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidő és a hosszabbítás döntetlennel zárul, büntetőpárbaj dönt arról, mely gárda várhatja a 4. forduló sorsolását.

Magyar Kupa 3. forduló

Eger – DVSC

09.16. 15:00      Eger Szentmarjay Tibor Városi Stadion