A medencében bizonyítana az újjáalakult DVSE

A kényszerszünet alatt átalakult és megfiatalodott a DVSE férfi vízilabdacsapatának kerete, amely a hétvégén, a szegedi kupatornán ugrik először medencébe az új szezon során. Miroslav Bajin együttese nagy szavak helyett a medencében bizonyítaná rátermettségét, a gárda célja pedig nem lehet más, mint a debreceni vízilabda élvonalbeli tagságának meghosszabbítása.

0

107918907_3161726393895254_3655432663620029058_o-300x200 A medencében bizonyítana az újjáalakult DVSEFotó: Nagy Anita/DVSE

Jelentősen megfiatalított kerettel vág neki az új szezon küzdelmeinek a DVSE OB I-es férfi vízilabdacsapata, a kényszerszünet alatt ugyanis több fontos láncszem is kiesett a gépezetből, így a mieink számára a jövőben az élvonalbeli tagság meghosszabbítása lehet az elsődleges célkitűzés.

„Sok előnye van annak, hogy rendkívül fiatal a keretünk, hiszen lelkesek és elkötelezettek a játékosok, ha például arra kérném őket, hogy ússzanak el Ausztráliáig, azt is szó nélkül teljesítenék – mondta nevetve Miroslav Bajin, a gárda szerb vezetőedzője. – Természetesen azt is látni kell, hogy az újoncok még rutintalanok, tapasztalatlanok, így az önbizalom terén is van hová fejlődniük, de mindent megteszünk, hogy bátrabbá váljanak, és ne roppanjanak össze a vállukra nehezedő teher alatt. A következő évünk a túlélésről szól majd, mert a koronavírus miatti bizonytalanság miatt sokan távoztak, ezért új alapokra helyeztünk a csapatot, mostantól a fiatalokra építve, a debreceni vízilabda jövőjéért kell dolgoznunk. Nem reménytelen a helyzetünk, hiszen korábban az újpestiek is sikeresen járták ezt az utat, be kell bizonyítanunk, hogy kiemelkedő sztárjátékosok nélkül is képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani.”

A debreceni pólósokra Szegeden vár az első jelentős erőpróba, a mieink ugyanis a hétvégén rajtoló Magyar Kupában is megmérettetik magukat, ez a sorozat pedig reális képet adhat a csapat jelenlegi formáját illetően. Miroslav Bajin együttese szombaton az OSC és a Szentes, míg vasárnap a házigazda Szeged ellen ugrik majd medencébe.

„Minden egyes találkozón százszázalékos teljesítményre törekszünk, de a kupamérkőzésekkel kapcsolatban nem lehetnek vérmes reményeink, ezek elsősorban az ellenfelek feltérképezését, valamint az erőállapotunk felmérését szolgálják – világított rá Smitula Gergő, aki huszonnégy esztendősen vezéregyénisége lehet az újjáalakult gárdának. – Három összeszokott és jó erőkből álló riválissal nézünk farkasszemet, míg nálunk sok változás történt a nyáron, a jelenlegi csapatunk számára minden egyes győzelem felérne egy bajnoki címmel. Sok játékosunk a mai napig az ifjúsági keret tagja, saját nevelésű fiatalokra építünk, s mivel én is annak mondhatom magam, szívemen viselem a csapat sorsát, a legjobb tudásom szerint szeretnék segíteni a DVSE-nek. Huszonnégy évesen még fiatalnak mondanám magam, ezúttal mégis hangadóvá kell váljak az öltözőben, tapasztalataim szerint ugyanis az újoncok adnak a szavamra, és igénylik is, hogy a tapasztalataimmal segítsem őket. A célunk közös, mindenáron szeretnénk meghosszabbítani a debreceni vízilabda élvonalbeli tagságát, s bár nem lesz egyszerű feladatunk, a bajnokság még nem kezdődött el, nekünk pedig nagy szavak helyett a medencében kell bizonyítanunk.”

P.G