Kondás Elemér: „senkit sem kell külön motiválni”

A válogatott szünet után vasárnap ismét pályára lép a labdarúgó NB II mezőnye, a listavezető DVSC a 12. forduló zárómérkőzésén a Dorog együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban. A találkozót megelőzően a debreceniek vezetőedzőjével, Kondás Elemérrel beszélgettünk.

0

Soroksar_Dvsc-7-Kozepes-300x200 Kondás Elemér: „senkit sem kell külön motiválni”Fotó: Derencsényi István/DVSC

Ahogyan a történelem során több alkalommal az egri, a kőszegi, vagy éppen a sárospataki vár, úgy az idei szezonban a grandiózus Nagyerdei Stadion is bevehetetlen erődként funkcionál, a Debreceni VSC másodosztályú labdarúgócsapata ugyanis még nem vesztett pontot saját közönsége előtt, Bódi Ádámék ötből öt alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A piros-fehérek vasárnap tovább nyújtanák a sikerszériát, Kondás Elemér listavezető együttese a Dorog ellen lép pályára.

Szüksége volt a csapatnak a válogatott szünet okozta pihenőre, melynek elején töltődtek a játékosok, majd folytattuk a kemény munkát, a héten pedig már a vasárnapi meccsre fókuszáltunk – mondta a Debreceni Sportéletnek a vezetőedző. – Néhány napot a fizikális erősítésre szántunk, a megszokottnál több kondicionális jellegű edzést végeztünk, a legutóbbi edzéseken pedig már a taktikai elemek is előtérbe kerültek. Igyekeztünk kihasználni a többletpihenőt, hiszen a Dorog elleni találkozót követően Nyíregyházán játszunk rangadót, majd egy hónap leforgása alatt nyolcszor is pályára kell lépnünk. Többször is hangsúlyoztam már, hogy ezen a szinten sem lehet félvállról venni az ellenfeleket, de szerencsére senkit sem kell külön motiválni, hiszen ezek a srácok azt csinálhatják, amit szeretnek, ráadásul még fizetést is kapnak érte. Felkészültünk a megmérettetésekre, és állunk elébe a kihívásoknak.”

A bányászvárosi alakulat a tizedik helyről várja a vasárnapi találkozót, Németh Szabolcs együttese legutóbb a sereghajtó Csákvár otthonában végzett döntetlenre, ám korábban a Haladás és az ETO FC Győr ellen is nyerni tudott.

„A dorogiak idei szereplését a hektikus szóval jellemezném, a csapat egyfajta sötét ló a mezőnyben, de a legjobb tudásunk szerint feltérképeztük őket, s szerintem megtaláltuk a sebezhető pontjaikat – folytatta Kondás Elemér. – Masszív és harcos ellenfélre számítok vasárnap, amely nem ismer elveszett labdát, ám ha korán sikerül vezetést szereznünk, és jó százalékban értékesítjük a helyzeteinket, nem lehet probléma. Az idegenbeli teljesítményünk egyelőre hagy kívánnivalót maga után, de hazai környezetben mindig könnyen felpörögnek a srácok, ilyen szurkolótábor előtt élmény futballozni, a drukkerek rendre átlendítik a holtpontokon a társaságot. Ezúttal is kiváló hangulatra számítok, s bízom benne, hogy az ellenfelünk csalódottan, míg a közönségünk elégedetten távozik majd a Nagyerdei Stadionból.”

 P.G.