Szünet után döntöttek férfi futsalosaink Újpesten

A fővárosi együttesek ellen szárnyalnak a DEAC férfi futsalosai, Elek Gergő együttese ugyanis a Ferencváros és az Aramis legyőzését követően ezúttal az újonc Újpestet is felülmúlta, az egyetemisták hétfő este 5–3-as győzelmet arattak a lila-fehérek otthonában.

0

120761228_3596887517012534_4764350651525779141_o-300x184 Szünet után döntöttek férfi futsalosaink ÚjpestenFotó: DEAC

Az Aramis ellen kibrusztolt sikerrel visszatért a győzelem ösvényére a DEAC férfi futsalcsapata, amelyre ezúttal egy idegenbeli túra várt, hétfő este az Újpest otthonában vizitáltak Elek Gergő tanítványai. Az NB I-ben újoncként 1-1-3-as mérleggel álló riválisunk Szilágyi úti otthonát másfél évvel ezelőtt adták át, az impozáns létesítményt pedig már a kezdés előtt negyedórával szinte teljesen megtöltötték a hazai szimpatizánsok, akik nem véletlenül érkeztek a szokottnál korábban, a hazaiak ugyanis megadták a módját a bevonulásnak, cheerleaderek és dobszóló fogadta a pályára lépő csapatokat. A debreceni alakulat idén kifejezetten kedveli a fővárosi ellenfeleket, ugyanis korábban a Ferencváros és a budaörsi Aramis gárdáját is két vállra fektették az egyetemisták, s az újonc otthonába is győzelmi esélyekkel érkeztek a mieink.

Az erőviszonyok ismeretében némi meglepetésre az Újpest kezdte jobban a találkozót, Moreira három perc leforgása alatt kétszer is betalálhatott volna, de előbb kilenc méterről eltévesztette a jobb alsó sarkot, majd Krajcsi védett hatalmas bravúrral. Négy perc elteltével már kapusunk is tehetetlen volt, mikor Berecz tanácstalanságát kihasználva Németh Márton labdát szerzett a félpályánál, majd a bal alsó sarokba gurított. Az előny birtokában visszavett kezdeti lendületéből a lila-fehér alakulat, ám továbbra is kevés hibával, tudásuk legjavát nyújtva futsaloztak a hazaiak, míg a DEAC nem találta a ritmust, ritkán jelentettünk veszélyt Tyukász kapujára. A legközelebb talán a félidő felénél Tóth Attila állt az egyenlítéshez, ám válogatott klasszisunk éles szögből centikkel a bal alsó mellé lőtt. A játékrész hajrájában több lehetősége is adódott a házigazdának előnye megduplázására, egy időkéréssel azonban sikerült lefékezni a lila-fehér rohamokat, így örülhettünk, hogy csupán egygólos hátrányban vonulhattunk pihenőre.

A második húsz percben aztán gyökeres fordulat állt be a játék képében, sokkal motiváltabban és támadóbb szellemben játszott a DEAC ellenfelénél, míg az Újpest talán abban reménykedett, hogy előnye kitart a lefújásig, de nem vált be a lilák taktikája. A rendkívül agilis teljesítményt nyújtó Rácz Zsolt már a félidő elején egyenlíthetett volna, ám akkor Matyó blokkolta lövését, a 24. percben azonban már gólt ünnepelhettek az egyetemisták, Rácz két újpesti védőn túljutva bombázott a kapuba. Teljesen nyílttá vált a mérkőzés, s az újabb debreceni találatra sem kellett sokat várni, egy gyors újpesti akció közben Matyó vesztett labdát, az ellentámadásból pedig Tóth tálalt Alves elé, aki közvetlen közelről szerezte a fordítást jelentő gólt. Felpörögtek az események, Krajcsinak Moreira és Fekete lövésénél is bravúrral kellett védenie, míg a túloldalon nem maradtak ki a helyzetek, Tóth Attila és Faragó Lajos góljaival már 4–1-re is vezettek a mieink. A 38. minutum három találatot is hozott, előbb Józsa lövése utána kipattanóból Kulcsár szépített, majd szinte azonnal érkezett a válasz, Rácz ívelt az üresen maradt újpesti kapuba. Az 5–3-as végeredményt Szabó Lajos balszerencsés öngólja állította be, de ez már csak szépségtapaszt jelentett a házigazdának, míg a DEAC lehengerlő második félidei játékának köszönhetően negyedik győzelmét ünnepelhette a bajnokságban hétfő este.

Férfi futsal NB I, 6. forduló

Újpest RFC 220-Volt – DEAC 3–5 (1–0)

DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró, Siska, Kántor, Szabó L.

Csere: Faragó, Tóth, Alves, Rácz, Berecz, Szabó J.

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Rácz 24′, 38′, Alves 26′, Tóth A. 32′, Faragó 36′

P.G.