Dávid László: „Védának munka terén példás a hozzáállása”

Tehetségeinket bemutató sorozatunkat az Interfencing DSC fiatal vívójával, Wladimír Véda Annával folytatjuk. Edzője szerint kadettként már az idősebb korosztályban is a klub egyik legerősebb embere a csapatversenyeken.

0

Wladimír-_-Véda Dávid László: „Védának munka terén példás a hozzáállása”

Egy 15 éves lányról beszélünk, aki nagyon fiatalon, 2012-ben kezdett el nálam vívni. Ő tipikusan az a vívó, akinek szorgalmasan, nagyon sokat kell dolgoznia, hogy előre haladjon, szerencsére Védának munka terén példás a hozzáállása. Szorgalmának és kitartásának köszönhetően lépésről-lépésre fejlődött, szép eredményeket tudhat maga mögött. Kétszeres serdülő országos bajnok, illetve kadett és juniorok közt három ezüst és egy bronzéremmel büszkélkedhet, idén bekerült a kadett válogatott bő keretébe. Egyéniben is jó eredményeket ért már el, de igazán a csapatversenyeken nyújt kimagasló teljesítményt. Húzóemberré tud válni, képes azokat az ellenfeleket is legyőzni, akikkel szemben egyéniben alulmaradt. Alacsony termetű, de ezt a hátrányát gyorsasággal, technikával, gondolkozással nagyon jól tudja kompenzálni. Mikor jó napot fog ki, szinte megvághatatlan, ez általában csapatversenyeken jellemző rá. Technikai képességével, atletikusságával kiemelkedik a többiek közül. Nagyon gyors, nála a következő fejlődési pont az lesz, hogy ezt az adottságát még tudatosabban használja majd. Most még időnként előfordul, hogy akkor gyors, mikor nem feltétlenül kell annak lennie. Ez viszont egy tanulási folyamat része, még nagyon fiatal, fokozatosan, egyre jobban tudja majd használni ezt a képességét.

80698833_3055761001100839_7186543823189704704_o-300x200 Dávid László: „Védának munka terén példás a hozzáállása”

A vívósportban folyamatos a technikai képzés, e téren van még rajta mit csiszolni, de jó úton jár. Mentálisan is erősödnie kell, túl kell lépnie a kudarcokon, egy-egy vereség most még eléggé megviseli. Jó közösségi ember, társaival nem csak a páston, azon kívül is megtalálja a közös hangot, jól viszonyul a többiekhez. A téren, hogy milyen eredményeket érhet el a jövőben, nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, ha egyéniben is többször tud olyan teljesítményt nyújtani mint csapatban, akkor nagyon szép jövő állhat előtte.