Augusztusban is szállították a jó eredményeket sakkozóink

A nyár utolsó hónapjában több neves sakkeseményen remekeltek a debreceni sakkozók.

0

sakk-300x225 Augusztusban is szállították a jó eredményeket sakkozóink

Még júliushoz kapcsolódó hír: Ajka rendezte meg a Magyar Rapid Sakkbajnokságot július 19-21 között, mely egyúttal a IV. Csaba Árpád emlékverseny is volt. A 148 fős mezőnyben rengeteg nagymester, nemzetközi mester és egyéb címviselő indult. Városunkat dr. Emődi Barnabás, Deák Sándor és László János FIDE-mesterek képviselték. Dr. Emődi 8,5 pontot szerezve a 13 forduló során, az előkelő 15. helyen végzett! Deák Sándor 7,5 pontjával 39., míg László János 7 pontjával az 54. lett.

Az augusztus hónap a XI. Debreceni Sakk Karnevállal indult

A hagyományos, nyári debreceni sakkverseny a XI. alkalommal került megrendezésre városunkban, az 50. Debreceni Virágkarnevál előfutáraként. A hagyományos open mellett rapid és schnell versenyt is rendeztek.  Nomin-Erdene Davaademberel, a debreceni színekben versenyző, mongol női nemzetközi nagymester megvédte előző évi bajnoki címét a fő versenyen. Részletes, csoportonkénti eredmények:

http://debrecenisakkiskola.hu/index.php/333-xi-debreceni-sakk-karneval-2019-08-01-03

Tran Dávid, 11 éves debreceni fiatal, – a magyar delegáció tagjaként – részt vett a korcsoportos Európa-sakkbajnokságon.

A szlovákiai Pozsony adott otthont a Korcsoportos Európa-bajnokságnak. A delegált 29 magyar fiatal egyikeként vett részt Dávid a 12 éven aluliak versenyén, ahol 28. kiemeltként a 20. helyen végzett, 150(!) induló között, 9 játszmából 6 pontot szerezve. Egyedül a későbbi bajnoktól, a francia Maurizzi Marc Andria (FM 2418 Élő-pont) -tól szenvedett vereséget. Ezzel a teljesítménnyel Dávid a 4. legjobb teljesítményt érte el a 29 magyar fiatal között, értékszámát is gyarapítva.

A Karneváli Hét rendezvényeként nagyszabású szimultánt rendezett a Debreceni Sakkiskola Egyesület.

Augusztus 16-án 15 órától, a Kölcsey Művelődési Központ Báltermében a az 50. Debreceni Virágkarnevál tiszteletére – 50 táblás sakkszimultánt adott Pintér József nemzetközi nagymester és – a Debreceni Sakkiskola 11 éves növendéke – Tran Dávid.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke, Halász János országgyűlési képviselő és Horváth Csaba nemzetközi nagymester is. A szimultánt adó játékosok felváltva léptek az ellenfelek ellen, innen a neve: négykezes szimultán.

Négy kiváló játékosnak sikerült győznie a szimultánt adók ellen:

Mihály Ferenc

Metercsik József

Török László

Papp Áron.

2 játékos döntetlent ért el:

Tóth Dénes

Pósán Máté.

A többi versenyző vereséget szenvedett a szimultánozók ellen.

sakk1-300x225 Augusztusban is szállították a jó eredményeket sakkozóink

Tran Dávid sikere a VIDOR Villám Sakk Kupán!

Nyíregyházán rendezték meg – a Nyírségi Vidor Fesztivál ideje alatt, 08.24-én a VIDOR Villám Sakk Kupát, melyen Tran Dávid – veretlenül végzett a 2. helyen, sikeresen tartva a lépést a mesterekkel.