Az első félidőt a DVSC, a másodikat és a meccset viszont a Ferencváros nyerte

Fordulatokban és gólokban gazdag első félidő végén még a DVSC vezetett, ám a második etap közepétől a Fradinál volt az előny, végül négygólos győzelmet aratott a bajnok.

0

423236618_923589372433378_8616647866967439659_n-300x150 Az első félidőt a DVSC, a másodikat és a meccset viszont a Ferencváros nyerteFotó: DVSC kézilabda/Facebook

Egy rossz átadáson és egy másodpercen múlt szerdán a bravúr, sajnos az utolsó pillanatokban a Győr büntette az eladott labdát és a második dudaszó előtt eldöntötte a rangadót. Az egygólos verséggel elúszott a remény, hogy Szilágyi Zoltán együttese a bajnokságban is bronzérmes helyen végez. Egy párharc még várt a lányokra, a szezonzárón a bajnok Ferencváros otthonában léptek pályára. Nem tudni, a hétközi meccs után mennyire sikerült a Loki trénerének felrázni csalódott tanítványait, de bíztunk egy bravúros eredményben.

Az Elek Gyula Arénában ferencvárosi kézről indult útjára a labda és váltotta gólra első támadását a hazai gárda. A válasz elmaradt, Planéta Szimonetta hibázott, a zöld-fehérek pedig azonnal megduplázták előnyüket. A Loki 43-asa második lövése már utat talált a kapuba, majd Petrus Mirtill ledolgozta a hátrányt, végül Vámos Petra is megzörgette a hálót és a debreceniek vezettek az 5. percben (2-3). Gabriel második védése után elléphetett volna kettővel a hajdúsági gárda, ám Planétánál belemenést láttak a játékvezetők, az ellentámadásból pedig egyenlített a Fradi. Egy gyors lerohanás végén Márton Gréta kihasználta a ziccert és fordítottak a házigazdák, majd megismétlődött a jelenet és kettőre nőtt a piros-fehérek hátránya. Kácsor Gréta kilencről faragott a különbségen, Grosch Vivien egyenlített, Gabriel védett, Petrus találata után ismét a vendégeknél volt az előny, negyedórányi játék után 7-8 állt az eredményjelzőn. Felváltva estek a találatok, így állandósult az egygólos DVSC előny. Kettővel mehettek volna a Szilágyi tanítványok, ám Töpfner Alexandra büntetőből nem talált kaput. A Fradi szakvezetője élt először időkérési lehetőségével, a 20. percben magához hívta övéit egy rövid eligazításra. Ennek meg is lett az eredménye, ismét a Ferencváros vezetett, erre pedig Szilágyi Zoltán reagált időkéréssel. Ebből a pauzából a cívisvárosiak jöttek ki jobban, Planéta fordított a 25. minutumban (13-14). Egy hosszabb, a kapusoknak és a hibáknak köszönhető gólcsendet végül Vámos Petra tört meg, a labda Böde-Bíró lábai között jutott a vonalon túlra. Ezzel a találattal egygólos debreceni vezetéssel zárult az első félidő (14-15).

Haggerty rossz lövésével indult a második etap, Klujber Katrin viszont betalált, így döntetlenre módosult az eredmény. Planéta válaszul bevette a kaput, Nagy Nóra értékesítette a büntetőt és először ment kettővel a DVSC (15-17). Másfél perc múlva azonban megint ledolgozta hátrányát a Ferencváros. A hullámvasút folytatódott, hol a Loki vezetett, hol egyenlített a fővárosi hölgykoszorú, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Haggerty, majd Nagy Nóra góljaival másodjára is ellépett kettővel a 39. minutumban a debreceni alakulat, ám azonnal válaszoltak a hazaiak, ismét egalizáltak, majd Klujbert vette be az üres kaput és fordított a Fradi. Szilágyi Zoltán azonnal eligazítást tartott az oldalvonalnál tanítványinak, próbálta rendezni a sorokat. Kácsor Gréta ki is lőtte a jobb felsőt, így a pauza után döntetlen állással folytatódott a mérkőzés. Emberhátrányba kerültek a piros-fehérek, Szabó Nina pihenhetett két percet, el is lépett kettővel a bajnok, Edwige gólja után pedig hárommal (26-23). A Loki trénere ki is kérte második idejét, és hívta fel a lányok figyelmét a hibákra. Hatott a fejmosás, Planéta és Füzi-Tóvizi találataival egyre zárkózott a Vasutas. Ám hiába, ismét háromra hízott a hátrány az 50. minutumra (28-25). Újabb gólcsend következett, ezt most Klujbert tört meg, négyre növelve csapata előnyét. Próbált faragni a hátrányból a cívisvárosi alakulat, kettőre meg is közelítették a hazaiakat, köszönhetően Kácsornak és Füzi-Tóvizinek. Ám ez csak időleges volt, a végére megint négy volt közte, a Ferencváros 33-29-re nyerte a szezonzárót.

Női kézilabda NB I 26. forduló

Ferencváros – DVSC Shaeffler: 33-29 (14-15)

Jegyzőkönyv később…